بررسی سازه سنتی بادگیر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON03_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرستو بهرامی ایوانکی

حامد کریمی زحمتی

زهره اعتمادی

چکیده

بادگیر از مظاهر و سمبلهای تمدن ایرانی است دقیقا معلوم نیست اولین بادگیر در کدام شهر ایران ساخته شده ولی سفرنامه نویسان قرون وسطی بیشتر از بادگیرهای شهرهای کویری و گرم و خشک مانند یزد و گناباد و طبس، کرمان، بم و زاهدان نام بردهاند ، بادگیر در استان هرمزگان بر فراز اتاق بادگیر ساخته می شود . اتاق بادگیر یا لوله که یک اتاق با پلان مستطیل است معمولا در موقعیتی واقع می گردد که امکان ورود بیشترین میزان باد مطلوب را به فضای داخلی از طریق بادگیر فراهم آورد همچنین دسترسی مناسبی به سایر فضاهای داخلی داشته باشد . اهمیت مواد تشکیل دهنده کالبد بادگیر به عنوان عنصری باکارکرد اقلیمی واضح میباشد. از مصالح بومآورد بوده است. در ضمن اینکه ملات بکار گرفته شده،گچ و ساروج میباشد که مانع نفوذ رطوبت به داخل جدارههای بادگیر میشود. از انجا که سازه بادگیربه منظور در یافت باد با ارتفاعی بیشتر از ارتفاع خود ساختمان ساخته می شود و همچنین دهانههای مکنده باد نیز خود مقاومت آن را در برابر نیروهای جانبی کاهش میدهد، لذا عناصر پایدار نگهدارنده آن در مقابل نیروها اهمیت ویژه ای میابد که در این پژوهش به تفصیل به آن پرداخته می شود .

کلیدواژه ها

سازه سنتی، بادگیر، انرژی پایدار،هرمزگان، لافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.