ارزیابی و انتخاب تامین کننده با استفاده از تکنیک fahp
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICESCON03_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1153
نویسندگان
دانشجوی ارشد مهندسی سیستم های اقتصادی اجتماعی دانشگاه ایوانکی
ریاست و عضو هیات علمی دانشگاه ایوانکی
عضو هیات علمی دانشگاه ایوانکی
چکیده
فرآیند ارزیابی و انتخاب تامین کننده و نحوه تأمین مواد اولیه در زنجیره تأمین در دهه اخیر، چالشی بزرگ در بیشتر سازمان ها بوده، که اخیراً مورد توجه واقع شده است، زیرا بخش اصلی هزینه تولید یک محصول شامل هزینه مواد خام و بخش های قطعات می باشد و شرکت ها بخش قابل توجهی از عوایدخود را به خرید این موارد اختصاص می دهند. از آنجا که عملکرد تأمین کنندگان، نقش ویژه ای درموفقیت یا شکست زنجیره تأمین دارد، انتخاب تأمین کننده، یک وظیفه راهبردی شناخته می شود.تحقیق پیش رو که در شرکت هپکو انجام گرفته است، سعی بر آن دارد تا ضمن شناسایی شاخص اصلی و شاخص های فرعی انتخاب تأمین کنندگان قطعات ریخته گری با استفاده از ساختار سلسله مراتبی فازی (FAHP)و اولویت بندی هریک از شاخصها با نظر خبرگان، بهترین تأمین کننده انتخاب شود. لازم به ذکر است این شاخصها در قالب عوامل کیفی و کمی بودند. بنابراین، ابتدا شاخصهای اصلی انتخاب تأمین کنندگان قطعات این شرکت بر اساس فرم های نظرسنجی از کارشناسان مربوطه از طریق پرسشنامه شناسایی گردید .و سپس با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی(AHP) شاخص ها اولویت ،بندی و سپس با تکنیک سلسله مراتبی فازی (FAHP) امتیاز هر شاخص و وزن هر تأمین کننده با کدنویسی در متلب تعیین و با توجه به حداکثر کردن عملکرد تأمین کننده، در ارتباط با هر شاخص، یک تابع هدف فازی مثلثی برای هر شاخص ایجاد شد. در نهایت با استفاده از روش جمع پذیری وزنی،بهترین شرکت تامین کننده که شرکت استیل ریزان قم بود، از لحاظ شاخص تعیین شده بیشترین رضایت را برای مشتری ها به ارمغان میآورد، انتخاب گردیدکلیدواژه ها
زنجیره تامین، ارزیابی و انتخاب تامین کننده، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی، برنامه ریزی چند هدفی فازیمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.