آثار و پیامدهای تبدیل جنگل طبیعی به پارک جنگلی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE02_350
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 857
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار گروه آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار گروه ارزیابی و آمایش محیط زیست دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
تغییر غیر اصولی کاربری های اراضی، تاثیر قابل توجهی بر ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاکها و در پی آن میزان رواناب و فرسایش میگذارد. از جمله این تغییر کاربریها تبدیل کاربری جنگلهای طبیعی به پارک جنگلی است که بدلیل حضور و تردد انسان و وسایل نقلیه در مناطق تفرجگاهی آن، باعث افزایش فشردگی خاک، تولید رواناب، سیلاب و فرسایش خاک می شود. روند رو به رشد جمعیت، و عدم تناسب بین فضای جنگلهای طبیعی و گردشگران، موجب افزایش عمق آثار ناشی از فعالیت های انسان (مانند ایجادساختمانهای اقامتی (کمپینگ)، تجهیزات رفاهی، سرویسهای بهداشتی، پارکینگ اتومبیل، فضاهای بازی کودکان، ساختمان با زیهای رایانهای، احداث زمین ورزشی روباز، احداث مرکز فرهنگی و سالن اجتماعات وجادهها و…) شده است که انعکاس این فعالیتها در همه مکانها حتی نواحی کاملا طبیعی نیز احساس شود. مقاله حاضر با مطالعه کتابخانهای، پیمایش میدانی، مقالات و سایتهای اینترنتی تهیه شده است. نتایج این تحقیق نشان داد که ورود گردشگران به پارک جنگلی موجب سیر قهقرای منابع آب و خاک و در پی آن اکوسیستم جنگل شده است که این امر باتوجه به وسعت بسیار کم جنگلهای طبیعی کشور زنگ خطری برای مدیران، برنامهریزان و طراحان محیط زیست جهت رفع نواقص، کاهش صدمات و ارتقای خدمات میباشدکلیدواژه ها
پارک جنگلی طبیعی، تغییر کاربریهای اراضی، گردشگری، فشردگی خاکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.