مدیریت مشارکتی راهبردی مناسب جهت کاهش آسیب پذیری از پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی خشکسالی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE02_309
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 760
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی توسعه روستایی دانشکده کشاورزی
استادیار و عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزیدانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی توسعه روستایی دانشکده کشاورزیدانشگاه بیرجند
چکیده
در حال حاضر خشکسالی، کمبود منابع آب و اثرات آن بر تولیدات کشاورزی و توسعه اقتصادی مناطق روستایی، یکی ازنگرانی ها ی عمده جهان ی محسوب م ی شود . هرچند وقوع مکرر خشکسال ی موجب شده که ای ن بحران برا ی کشاورزان به عنوان یک پدیده جدید مطرح نباشد، اما پیچی دگیها، عوامل زمینه ساز و در هم تنی دگی پیامدها ی منف ی ناش ی از خشکسالی، این پدیده را به یکی از دغدغههای اصلی کشاورزان در مناطق دارای شرایط بحرانی تبدیل نموده است. به دلیل ارتباط تنگاتنگ مناطق روستا یی با کشاورز ی، پیامدها منف ی خشکسال ی ط ی چند سال بر اقتصاد روستا یی و کشاورز ی نمایان می شود. از این رو ایجاد زمینه گسترش مشارکت آگاهانه کلیه ذینفعان تضمین کننده سودمندی برای فعالیت های برنامه ریزی شده در این رابطه خواهد بود. در واقع مشارکت به منزله نهاده ای است که موجب افزایش کارایی برنامه های توسعه ای می گردد؛ به طوری که درگیری کلیه ذینفعان در فعالیت ها، موجب شتاب دادن به روند توسعه و مطلوبیت بیشتر آن می شود. از این رو، مدیریت پدیده خشکسالی نیازمند برنامه ریزی راهبردی و طرح ریزی عملیاتی است که باید به صورت مشارکتی، انعطاف پذیر و اقتضایی و بر پایه شناخت موقعیت مربوط ه از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اکولوژیکی و ... و باپرهیز صرف از برنامه کار استاندارد انجام گیرد تا برنامهریزی صورت گرفته واقع گرا، عملی و همساز با نظام محلی باشد.کلیدواژه ها
پیامد، خشکسالی، راهبرد، مشارکت، مدیریتمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.