تاثیر پلیمر سوپر جاذب بر برخی خواص شیمیایی خاک و میزان آزاد سازی عناصر غذایی از کود دامی در سطوح مختلف رطوبتی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE02_189
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 927
نویسندگان
چکیده
باتوجه به محدودیت منابع آب و کمبود ماده الی در ایران، استفاده هم زمان از پلیمرهای سوپر جاذب وکودهای آلی می تواند راه کاری موثر درجهت بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی ،حاصل خیزی خاک و حفظ ذخیره رطوبتی خاک باشد. به منظور افزایش میزان قابلیت جذب عناصر غذایی کود دامی در سطوح رطوبتی پایین به وسیله ی پلیمر سوپر جاذب، آزمایشی درقالب طرح فاکتوریل با دو فاکتور برپایه طرح کاملا تصادفی با18 تیمار و سه تکرار به اجرا درآمد.فاکتور اول نوع و مقدار اصلاح کننده با شش سطح شامل الف) بدون اصلاح کننده(c)،ب) پلیمر سوپر جاذب با سطح 0/2 درصد وزنی(As0/2) ج) پلیمر سوپر جاذب با سطح0/4 درصد(As0/4) د)کود دامی با سطح دو درصد وزنی (M) م) پلیمر سوپر جاذب با سطح0/2 درصد وزنی به همراه کود دامی با سطح دو درصد وزنی(M+As0/2) و ه) پلیمر سوپر جاذب با سطح0/4 درصد وزنی به همراه کوددامی با سطح دو درصد وزنی (As0/4+M) و فاکتور دوم رطوبت با سه سطح شامل 80درصد (h1) 70 درصد(h2) و 60 درصد(h3) رطوبت ظرفیت مزرعه ای بود. نتایج نشان داد که کاربرد توام پلیمر سوپر جاذب درسطح 0/2 درصد وزنی به همراه کود دامی بیشترین تاثیر را بر بهبود خواص شیمیایی و حاصلخیزی خاک از قبیل افزایش فسفر قابل جذب، پتاسیم قابل جذب، ظرفیت تبادل کاتیونیو کاهش سدیم قابل جذب داشته است. با توجه به نتایج حاصل می توان سطح0/2 درصد وزنی از پلیمرسوپر جاذب را به همراه کود دامی به عنوان تیمار مطلوب درسطوح رطوبتی پایین معرفی کرد.کلیدواژه ها
آکوازورب، پلیمر سوپر جاذب، رطوبت ،عناصر غذایی پرمصرف ، کوددامیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.