تعیین مهمترین شاخصها و معیارهای وسعت و سلامتی، شادابی و تمامیت منابع جنگلی(مطالعه موردی: روستای نامجو، شهرستان کوهدشت)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE02_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 708
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه ساری
دانشیار گروه جنگداری دانشگاه ساری
دانشیار گروه جنگداری دانشگاه ساری
چکیده
موضوع مدیریت پایدار جنگل با هدف تولید مستمر بر پایه توسعه پایدار بر سه پایه اصلی مسائل اجتماعی- اقتصادی، اکولوژیکی و زیستمحیطی استوار است و شامل یکسری اصول، معیار و شاخصهایی است که با بکارگیری آنها در مدیریت جنگل میتوان از اجرای صحیحاطمینان حاصل کرد. اجرای معیار و شاخصها برای هر کشور با توجه به شرایط مختلف حاکم بر آن کشور متفاوت است. کشور ما نیز در این رابطه مستثنی نیست. از این رو تخریب مستمر منابع طبیعی در ناحیه زاگرس عاملی برای ضرورت شناخت معیار و شاخصهای مدیریت پایدار جنگل در زاگرس است. در تحقیق حاضر به تعیین مهمترین شاخصهای دو معیار وسعت منابع جنگلی؛ و سلامتی، شادابی و تمامیتدر روستای نامجو از توابع بخش شمالی شهرستان کوهدشت بر پایه طیف لیکرت پرداخته شده است. دادههای تحقیق حاضر حاصل نظراتکارشناسان نخبه کشوری و کارشناسان ادارات ذینفع و مردم محلی است. نتایج بررسیها نشان داد که برای معیار وسعت منابع جنگلیشاخص سطح و درصد جنگل و سایر اراضی جنگلی و برای معیار سلامتی، شادابی و تمامیت شاخص سطح و تعداد آتشسوزی ایجاد شدهتوسط مردم به عنوان مهمترین شاخصهای دو معیار ذکر شده در منطقه مورد بررسی شناخته شدند.کلیدواژه ها
معیار، شاخص، مدیریت پایدار، توسعه پایدارمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.