تاثیر سازندهای زمین شناسی روی کیفیت و کمیت آبهای زیرزمینی (مطالعه موردی: دشت امامزاده جعفر گچساران)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE02_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 831
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه یزد
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دانشکده منابع طبیعی
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دانشکده منابع طبیعی
چکیده
آب زیرزمینی دارای یک نقش اساسی و یک عامل اصلی در توسعه اقتصادی و حفاظت از محیط زیست در کشور ما محسوب میشود. در سالهای اخیر به دلیل کاهش بارندگی ناشی از خشکسالی پیدرپی استخراج از آب زیرزمینی در سطحی گسترده افزایش یافته است که می- تواند مخاطرات زیست محیطی و زمین شناختی را با خود همراه داشته باشد. دشت امامزاده جعفر با وسعتی بیش از 60 کیلومتر مربع واقع در شمال شرق شهر گچساران دارای موقعیت بسیار خوب و مستعد برای کشاورزی می باشد. استفاده های بی رویه و تخلیه آبخوان بوسیه بیش از 40 حلقه چاه باعث بحرانی شدن منابع آب و افت سطح ایستایی خصوصا در دوران خشکسالی دراین دشت گردیده است. به منظور بررسی نقش سازندهای زمین شناسی در کمیت و کیفیت آبدهی چاهها دشت مورد نظر از روش منطق بولین اقدام شد. در تحقیق حاضر به منظور بررسی ارتباط موقعیت مکانی این چاه ها با سازندهای زمین شناسی از بافرهای 1، 3، 5، 10 کیلومتری استفاده شد و سپس سازندهای قبل از دوره ی کواترنری شمارش و مشخص شد سازندهای موجود در دشت اغلب سازندهای مربوط به دوره های قبل از کواترنر می باشدولی بیشترین مساحت موثر بر چاه های بهره برداری را رسوبات دوره کواترنری با کیفیت آبی خوب تشکیل می دهد.کلیدواژه ها
دشت امامزاده جعفر، سازندهای زمین شناسی،آب زیرزمینی، کمیت و کیفیتمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.