استخراج سلولز از سبوس گندم با هدف تهیه نانو الیاف سلولزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی تکنولوژی های نوین در شیمی،پتروشیمی و نانو ایران
  • کد COI اختصاصی: TCPCO03_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرسده فاطمه یزدان بخش

دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی نساجی و علوم الیاف، دانشکده فنی ومهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ایران

ابوسعید رشیدی

استاد دکترای تخصصی مهندسی شیمی نساجی وعلوم الیاف، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ایران

محمد کریم رحیمی

رامین خواجوی

چکیده

سلولز یک پلیمر خطی است.طول یک مولکول سلولز طبیعی حداقل 500 نانومتر است.نانو الیاف سلولزی دارای منابع طبیعی فراوان ومحدوده ی کاربردی وسیعی ازجمله حسگرهای شیمیایی با سرعت بالا تا جلیقه های ضد گلوله می باشند. علم نانو مواد و نانو تکنولوژی هنوز در مرحله ی اکتشاف هست و دانشمندان برای تولید نانو مواد با کارایی بالا و خواص جدید که دوستدار محیط زیست باشندوحافظ سلامتی تلاشهای زیادی کرده اند.هدف از انجام این تحقیق استخراج آلفاسلولز از سبوس گندم که یک محصول کشاورزی ارزان است با روش شیمیایی و مکانیکی به وسیله دستگاه سوکسله واولتراسونیک میباشد تا از آن برای تولید نانوالیاف سلولزی استفاده شود. ثابت شده است که عملیات مکانیکی وپرتوافکنی دسترسی به سلولز راافزایش می دهدساختار ترکیب شیمیایی و خواص حرارتی محصول سلولزی با XRDوFTIR و DSC سنجیده شده است. سلولز استخراج شده تقریباً خالص وباروش الکتروریسی به نانولیف سلولزی تبدیل شد. مورفولوژی الیاف حاصل با SEM بررسی شد. هزینه ی تولید آن پایین و دوستدار محیط زیست است .تولیدمستقیم سلولز از سبوس گندم منجر به توسعه محصولات صنعتی با ارزش افزوده خواهد شد.اهمیت این دسته از مواداز دیدگاه علمی به دلیل کاربردموادخام تجدیدپذیروزیست سازگاراست که باعث حرکت حیاتی توسعه نانوسلولز هادر صنایع غذایی وتجهیزات پزشکی ومنسوجات ورزشی شده است.

کلیدواژه ها

سبوس گندم،سلولز، اولتراسونیک، سوکسله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.