بررسی و تجزیه تحلیل اثرات گردشگری طبیعی بر توسعه کالبدی شهر ساحلی فرحآباد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON02_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی باقریان جلودار

هیئت علمی گروه علوم اجتماعی ، دانشگاه پیام نور ایران

آتنا فلاحی موزی بنی

کارشناسی ارشد ، برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور ایران

سید حسن رسولی

کارشناسی ارشد ، برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور ایران

عمران فلاحی موزی بنی

کارشناسی ارشد ، برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی و تجزیه تحلیل اثرات گردشگری طبیعی بر توسعه کالبدی شهر ساحلی فرح آباد است که به صورت مطالعه موردی در شهرفرح آباد انجام شده است. روش تحقیق توصیفی تحلیلی بوده است که از روش پیمایش و ابزار پرسشنامه محقق ساخته دارای پایایی 0/83 برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق را کلیه سرپرستان خانوار ساکن در شهر فرح آباد تشکیل میدهند که در سال 1392 در این شهر زندگی میکنند که بر اساس جدول - کرجسی و مورگان تعداد 300 نفر از آنها به عنوان جمعیت نمونه تحقیق انتخاب شدند. فرضیه تحقیق حاکی از تایید رابطه معنادار بین گردشگری و توسعه شهر ساحلی است. و همچنین رابطه معناداری بین متغیر مستقل گردشگری طبیعی و توسعه اجتماعی و توسعه اقتصادی توسعه فرهنگی وجود داردعلاوه بر این نتایج فرضیه فرعی نشان داد از بین متغیرهای مستقل، جنسیت، وضعیت تاهل و مدت زمان سکونت با متغیر وابسته توسعه کالبدی رابطه معناداری وجود دارد. و این فرضیه تایید شده است. اما رابطه معناداری بین متغیر مستقل ن و متغیر وابسته توسعه کالبدی مشاهده نشده است مدعای تبیینی ما در تحقیق این است که گردشگری طبیعی ، ساحلی ، با توجه به جاذبههای فراوان نتوانسته است توریستهای زیادی را جذب خود کند و موجب توسعه کالبدی شهر ساحلی شود. سوال اصلی این است که؛ چرا اکوتوریسم (گردشگری طبیعی ) با دارا بودن جاذبههای فراوان در شهر ساحلی نتوانسته است در توسعه کالبدی موفق باشد؟ دستگاه نظری این پژوهش بر الگوی تلفیقی طریق پرسشنامه انجام شد تحلیل دادهها به کمک نرم افزار Spss صورت گرفت و از تکنیک ضریب همبستگی پیرسون،رگرسیون تک گانه و برای تحلیل دادهها استفاده شده است. همچنین ضریب همبستگی رگرسیون تک گانه میزان ثابت برابر با 11/96 میباشد. نیز نشاندهنده آن است که متغیر نسبت به سایر متغیرها در تبیین ایجاد توسعه کالبدی سهم بیشتری دارد.

کلیدواژه ها

گردشگری ، شهر ساحلی ، گردشگری طبیعی، توسعه کالبدی ، شهر فرح آباد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.