بهبود استفاده از طیف فرکانسی با معرفی شبکههای رادیو شناختی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON02_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 602
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز صمدعبدالرحیم

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات

سیدهادی سیدمعصومیان چرندابی

استاد یار گروه مهندسی برق، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی،تبریز،

چکیده

امروزه با استقرار سریع دستگاههای نوین بیسیم و برنامههای کاربردی آنها، شاهد افزایش تقاضا برای استفاده از طیف فرکانسی هستیم. بنابراین، رشد تقاضا برای ارسال نرخ اطلاعات بالا و تعداد کاربران بیشتر باعث افزایش تقاضای پهنای باند وسیع میشود. با این حال، سیاستهای ثابت تخصیص طیف موجب ایجاد تنگنا برای استفاده ی معرفی شدند. (CR) مفید از طیف فرکانسی میشود. برای افزایش بهرهوری طیف فرکانسی، شبکههای رادیو شناختی رادیو شناختگرها امکان دسترسی به طیف خالی از کاربران مجوزدار را برای کاربران بدون مجوز فراهم میکنند. کاربران رادیو شناختی توانایی تطبیق پارامترهای عملیاتی خود مطابق با محیط رادئویی اطراف را دارند. به عبارت یک مفهوم نوین است که در آن کاربران اجازهی شناخت، تطبیق و آگاهی از تجارب قبلی برای CR دیگر، شبکهی بهبود کیفیت ارتباطات را دارند. در این مقاله، ساختار شبکههای رادیو شناختی را معرفی خواهیم کرد. سپس، مروریبر اصول و معماری این شبکهها خواهیم داشت

کلیدواژه ها

رادیو شناختی، حفرههای طیفی، کاربران بدون مجوز، دسترسی پویا به طیف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.