بررسی توزیع جغرافیایی و عوامل موثر در میزان تخریب خاک در سطح جهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NECONF01_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدکیا کیانیان

عضو هیات علمی دانشکده کویرشناسی دانشگاه سمنان

زهرا جعفری

دانشجوی دکتری مرتعداری دانشگاه صنعتی اصفهان

ریحانه عظیمی

دانشجوی دکتری مرتعداری،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

راضیه حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان ،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

فشار بر منابع زمین محدود ما در حال حاضر به دلیل افزایش جمعیت و نیز رقابت تقاضا برای استفاده های مختلف زمین چشمگیر است. کاهش نسبت زمین- انسان و وابستگی مداوم نسبت بالایی از جمعیت در بخش کشاورزی در کشور های در حال توسعه یک نگرانی بزرگ است. به همین دلیل است که ما شاهد میزان بالایی از بیکاری در مناطق روستایی هستیم. تحت چنین شرایطی، میزان بیکاری می تواند به طور نگران کننده افزایش یابد مگر اینکه شدت استفاده از زمین یا نسبت قابل توجه منابع انسانی خارج از فعالیت خای کشاورزی به غیر کشاورزی ، یا هر دو را اندازه گیری کنیم، که به احتمال زیاد در کشور های در حال توسعه اتفاق نمی افتد .واضح است که فشار جمعیت انسان و دام و رقابت تقاضا و نیاز های جامعه فشار فوق العاده ای بر منابع زمین محدود و در حال کاهش مانند خاک ، اب ، جنگل ها،پوشش گیاهب و تنوتنوع زیستی و غیره اعمال می کنند با توجه به این فشار تخریب شدید منابع و تغییر زیاد در استفاده از زمین و پوشش زمین وجود دارد. فشار بیشتری بر زمین در حال کاهش و تخلیه سریع منابع اب در حال حاضر اعمال می کند . از این رو میزان و شدت تخریب خاک در حال حاضر در حال هشدار است که ناشی از فشار بیش از حد بر زمین برای مواجه با خواسته های رقیب جمعیت در حال رشد برای ماد غذایی ، علوفه، فیبر،و استفاده های شهری و صنعتی است. اگر ما تقاضا های افزایش یافته اینده را در نظر بگیریم و بهره وری زمین را حفظ کنیم به جز پذیرفتن مدیریت و حفاظت موثر از منابعزمین کمیاب نسبت به شرایط فعلی هیچ جایگزینی وجود ندارد.

کلیدواژه ها

تخریب خاک،توزیع جغرافیایی، جهان، عوامل موثر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.