پتانسیل سنجی احداث سد لاستیکی گالش کلام بر روی رودخانه شلمانرود گیلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NECONF01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد قادری

دکتری مهندسی عمران-مهندسی محیط زیست ،استادیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،ایران

پریا اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-مهندسی محیط زیست ،دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،ایران

چکیده

رودخانه های حاشیه دریای خزر در بخش های میانی و پایانی دشت در فصول کم باران نقش زهکشی اراضی را به عهده دارند. بف نحوی که در حال حاضر کشاورزان در حاشیه رودخانه ها در فصول بهار و تابستان بخشی از اب مورد نیاز صد ها هکتار اراضی خویش را از اب های سطحی وارد شده به رودخانه و زه اب های ورودی اطراف رودخانه ها تامین می نمایند. به این ترتیب با احداث سد لاستیکی بر روی قسمت انتهایی رودخانه می توان مخازن کوچکی ایجاد نمود که همواره پتانسیل ذخیره سازی بخشی از سیلاب های زودگذر در فصول زراعی را فراهم می نماید. همچنین خطر ورود اب شور به داخل رودخانه کیفیت اب را در مناطق ساحلی تهدید می نماید .با احداث سد لاستیکی و ذخیره اب در رودخانه علاوه بر اینکه از ورود اب شور دریا به صورت مستقیم به رودخانه جلوگیری به عمل می اید موجب عقب راندن اب شور از اطراف مقطع رودخانه شده و جای ان را اب شیرین می گیرد .سد های لاستیکی تکنولوژی نسبتا جدیدی است که برای مهار اب های سطحی به کار گرفته شده است. با بروز پدیده کم ابی به ویژه در نواحی دارای اراضی کشاورزی در این پژوهش به پتانسیل سنجی احداث سد لاستیکی گالش کلام بر روی رودخانه شلمانرود در گیلان که موجب بهبود وضعیت ابیاری حدود 2500 هکتار اراضی کشاورزی می شود. پرداخته شده است و امید است در جهت پیشترفت کشور در مقابله با پدیده کم ابی این تحقیق با بیان نتایج مثبت حاصل از استفاده سد لاستیکی مفید واقع گردد.

کلیدواژه ها

اب، اراضی کشاورزی،سد لاستیکی،شلمانرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.