سنجش میزان تجمع فلزات(کادمیوم،کروم،سرب) در بافت های ماهی قزل آلای رنگین کمان رودخانه شارک قوچان رودخانه شارک قوچان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NECONF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی غلام زاده سراب

دانشجو کارشناسی ارشد،محیط زیست،دانشگاه بیرجند

علیرضا پورخباز

دانشیار،گروه محیط زیست،دانشگاه بیرجند

مهدی حسن پور

کارشناسی ارشد،محیط زیست ،محیط زیست گرگان

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی غلظت فلزات سنگین کادمیوم، کروم و سرب در بافت هایی عضله، کبد و کلیه ماهی قزل آلای رنگین کمان در رودخانه شارک قوچان انجام شد. در پاییز 1393 تعداد 18 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان از مزارع پرورش ماهی خریداری شد. پس از بیومتری ماهیان صید شده، بافت های عضله، کبد و کلیه جداسازی شدند. اندازه گیری غلظت فلزات بافت های مورد مطالعه توسط روش هضم خشک و با کمک دستگاه جذب اتمی در آزمایشگاه انجام شد. نتایج نشان داد که حداکثر انباشتگی سرب کروم در کلیه با میانگین 1/00 میکروگرم بر گرم وزن خشک بود. بر اساس آزمون تی - تست اختلاف معنی داری در میزان تجمع سرب و کادمیوم در بافت های کبد و کلیه و ماهیچه ماهی قزل آلای رنگین کمان وجود نداشت. (p> 0/05) و اختلاف معنی داری در میزان تجمع کروم در بین بافت های کلیه با ماهیچه کبد با ماهیچه ماهی قزل آلا رنگین کمان وجود داشت (p< 0/05).نتایج حاصل از بررسی های آماری، این حاکی از بالاتر بودن میزان سرب در بافت ماهیچه ماهیان قزل آلا رنگین کمان نسبت به استانداردهای WHO،FAO،China و EU و کمتر بودن ان نسبت به FEPA می باشد. مقادیر کادمیم نیز بالاتر از استانداردهای EU،China و FAO و پایین تر از استانداردهای WHO و FEPA بود.و میزان کروم بالاتر از استانداردهای WHO و FEPA پایین تر از استاندارد China بود.

کلیدواژه ها

قزا الای رنگین کمان،ماهیچه، کبد،کلیه، رودخانه شارک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.