سنجش میزان تجمع فلزات(کادمیوم،کروم،سرب) در بافت های شیرماهی رودخانه شارک قوچان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NECONF01_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

موسی غلام زاده سراب

دانشجو کارشناسی ارشد،محیط زیست،دانشگاه بیرجند

علیرضا پورخباز

دانشیار،گروه محیط زیست،دانشگاه بیرجند

مهدی حسن پور

کارشناسی ارشد،محیط زیست ،محیط زیست گرگان

چکیده

این تحقیق در پاییز 1393 با اخذ مجوز از محیط زیست خراسان رضوی تعداد 60 قطعه شیر ماهی به منظور تعیین میزان تجمع فلزات کادمیوم، کروم و سرب در بافت های شیر ماهی رودخانه شارک قوچان انجام شد. بعد از بیومتری جهت استخراج فلز از بافت های عضله، کبد و کلیه از روش هم خشک استفاده گردید و مبادی فلز کادمیوم، کروم و سرب توسط دستگاه جذب اتمی مدل Analytik Jena Contr AA 700 قرائت گردید. میانگین روند افزایش فلذا در بافت ها به صورت سرب ( کروم ) کادمیوم بوده است. بالاترین میزان تجمع فلز سرب در بافت کلیه ( 1/98 میکروگرم بر گرم) بود. بر اساس ازمون تی تست اختلاف معنی داری در میزان تجمع فلزات بین بافت ماهیچه با کبد و کلیه شیرماهی وجود داشت (p< 0/05) .نتایج حاصل از بررسی های آماری، حاکی از بالاتر بودن میزان سرب در بافت ماهیچه شیرماهی نسبت به استانداردهای WHO،FAO،China و EU و کمتر بودن آن نسبت به FEPA می باشد. مقادیر کادمیم نیز در بالاتر از استانداردهای EU،China و FAO و پایین تر از استانداردهای WHO و FEPA بود. همچنین نتایج نشان داد که میزان کروم بالاتر از استانداردهای WHO و FEPA و پایین تر از استاندارد China بود.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین،شیرماهی،کبد، کلیه، عضله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.