مقایسه میزان منصفانه بودن انواع آزمون های زبان انگلیسی در دوره دبیرستان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_LRR-4-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا کیانی

دانشیار گروه آموزش زبان انگلیسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران

بابک مهدوی

دانشجوی دکتری آموزش زبان انگلیسی،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

رضا غفارثمر

استادیار گروه آموزش زبان انگلیسی،دانشکده علوم انسانی ،دانشگاه تربیت مدرس، تهران ،ایران

چکیده

ارزیابی منصفانهٔ دانش و کاربرد زبان همراه یکی از چالشهای پیش روی متخصصان سنجش زبان است. در ایران حتی باوجود قانون حذف کنکور سراسری، تاکنون میزان منصفانه بودن ازمونهای مختلف زبان که دانش آموزان در دورهٔ دبیرستان و پیش دانشگاهی آنها را تجربه می کنند، بررسی نشده است. در تحقیق حاضر هشتاد نفر از دانش آموزانی که طی یک تا دو سال قبل از شروع این تحقیق از دبیرستان فارغالتحصیل شده بودند، به پرسشنامهٔ سنجش منصفانه پاسخ دادند؛ این پرسش نامه از لحاظ روایی و پایایی مورد مطالعه قرار گرفت. ۳۶ نفر از شرکت کنندگان در تحقیق به سؤالهای پرسشنامهٔ تشریحی نیز پاسخ دادند. دادههای مربوط به تلقی زبان آموزان از میزان منصفانه بودن آزمون زبان کنکور سراسری، آزمونهای هماهنگ و معلم ساخت از طریق آزمون مقایسهٔ واریانس (ANOVA) تحلیل شد. همچنین، پاسخهای تشریحی شرکت کنندگان در مورد رفتارهای غیرمنصفانه ای که از دوران دبیرستان خود می توانستند به خاطر بیاورند مورد تحلیل محتوایی قرار گرفت و به تفکیک نوع آزمون دسته بندی شد. نتایج تحلیل کنی و کیفی دادهها نشان می دهد آزمون زبان کنکور سراسری و آزمون زبان هماهنگ به نسبت آزمونهای معلم ساخت که در مقیاس کلاسی و مدرسه ساخته و اجرا می شود، منصفانه ترند. بیشترین رفتارهای غیرمنصفانه نیز در آزمون زبان دورهٔ پیش دانشگاهی گزارش شد. از نتایج این پژوهش می توان جهت پر کردن خلاً یک آزمون منصفانه پس از حذف آزمون کنکور استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آزمون معلم ساخت، آزمونهای هماهنگ، ارزیابی منصفانهٔ زبان، کنکور سراسری، دبیرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.