اثرلاکتوباسیلوس کازیی سویه TD2 بر کاهش کلسترول در رت نر نژاد ویستار دیابتی شده با استرپتوزوسین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFI-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید بادکوبه هزاوه

گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، اراک، ایران

پروانه جعفری

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران- نویسنده مسئول

ندا اکبری

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، اراک، ایران

چکیده

مطالعات نشان می دهند در برخی از جمعیت ها به دلیل اختلال در متابولیسم چربی ها در افراد دیابتی باعث بروز بیماری های قلبی عروقی می شود. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده و مشخصی هستند که اگر به میزان کافی مورد مصرف قرار گیرند می توانند اثرات سلامت زایی داشته باشند. با این حال تاکنون مطالعات اندکی در مورد اثر پروبیوتیک ها در درمان و پیشگیری دیابت صورت گرفته است. هدف از این مطالعه تأثیر لاکتوباسیلوس کازیی بر شاخص کلسترول خون در رت های دیابتی و سالم است. در این آزمون از 28 موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه شامل گروه کنترل سالم، گروه دیابتی، گروه شامل دریافت کننده پروبیوتیک و گروه دیابتی دریافت کننده پروبیوتیک تقسیم شدند. برای القای دیابت در رت ها، استریتوزوسین به میزان 60mg/kg به صورت درون صفاقی تزریق و با اندازه گیری مزان قند خون از ایجاد دیابت اطمینان حاصل شد. رت های گروه آزمون به مدت 21 روز ml 1 لاکتوباسیلوس کازیی TD2 حاوی 109 سلول باکتری زنده را به صورت گاواژ درون معدی دریافت کردند. در نهایت پس از خون گیری، میزان کلسترول خون مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این مطالعات نشان داده که لاکتوباسیلوس کازیی TD2 به طور معنی داری (P< 0/0001) سبب کاهش کلسترول خون در رت های دیابتی شده و سبب تغییر معنی دار کلسترول خون در رت های سالم دریافت کننده پروبیوتیک نشد. نتایج حاصل پیشنهاد می کنند که لاکتوباسیلوس کازیی سویه TD2 در پیشگیری از افزایش کلسترول سرم در موش های دیابتی، مفید و مؤثر باشند.

کلیدواژه ها

کلسترول سرم، پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس کازیی، دیابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.