مدلسازی میله شکسته روتور در موتورهای القایی فقسه سنجابی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس سراسری دانش و فناوری مهندسی مکانیک و برق ایران
  • کد COI اختصاصی: DMECONF01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رزین

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

محمدجواد رستگار فاطمی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

عبدالرضا اسماعیلی

پژوهشکده پلاسما و گداخت هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای؛ تهران ایران

چکیده

پیشینه عیوب در موتورهای القایی تقریبا عمری برابر با تاریخچه موتورهای القایی دارد. کاربرد موتورهای القایی در گذشته محدود بود و خطاهای رخ داده؛ با در نظر گرفتن اقدامات مختلف مانند زمین کردن بکارگیری حفاظت اضافه جریان وبا تنظیم کننده های ولتاژ برطرف می شد.امروزه گستره کاربردهای موتورهای القایی وسیعتر شده است . بنابراین تشخیص و رفع عیوب برای جلوگیری از آسیبها و وقفههای پرهزینه در تسیهلات تجاری وصنعتی ضروری است عیوب اصلی درموتورهای القایی عبارتند از عیب شکستگی میله های روتور؛ عیوب سیم پیچ وعیوب مکانیکی خطای روتور را میتوان به عنوان هارمنیک در جریان استانور در نظر گرفت. در این مقاله میلههای شکسته روتوربااستفاده از جعبه ابزار سیمولینک نرم افزار متلب مدلسازی شده اند. نتایج نشان میدهند که میتوان متلب سیمولینک برای اهداف آموزشی بکار برد.

کلیدواژه ها

موتور الکتریکی ؛ خطاهای روتور؛ شبیه سازی؛ متلب؛ جریان استاتور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.