سنت ماندگار وقف و نقش آن در کارآفرینی و اشتغال
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
- کد COI اختصاصی: ICH01_251
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1082
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب
چکیده
یکی از مهم ترین تمهیدات دین اسلام در راستای دوراندیشی و تأمین آینده مسلمین و فرزندان ایشان پایه ریزی یک سنت حسنه وقف است، چنانچه وقتی به قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) و سنت عملی ایشان رجوع می کنیم، اهمیت دو چندان این سنت زیبا را درمی یابیم.گرچه قران کریم آیه ای به صراحت دال بر وقف وجود ندارد اما از آیات متعددی می توان وقف را به عنوان یکی از مصادیق بارز اعمال صالحه و باقیات صالحات یا...معرفی نمود.دندان های مدنی، مظهر مشارکت های مردمی و کنش های نوع دوستی و خیرخواهی هستند که تحت لوای کارآفرینی اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند در مکاتب دینی، به ویژه مکتب الهام بخش اسلام، ارزش های والای انسان دوستی و تعالیم اخلاقی پشتوانه مناسبی برای عمق بخشیدن به کارآفرینی اجتماعی و کنش های خیرخواهانه به حساب می آیند و سنت های حسنه زکات، صدقه، احسان و نیکوکاری و آنچه که در این مقاله به آن پرداخته می شود یعنی سنت پسندیده وقف، مصداق های مناسب کارآفرینی کارگشایی اجتماعی هستند. کنش های خیرین نیکوکار در تاسیس و بهره برداری از مدارس اموزشی در مناطق محروم تاسیس و راه اندازی بیمارستان خیریه از طریق موقوفات مراکز نگهداری ایتام و حمایت های مادی و معنوی از نیازمندان در راستای قدرت الهی مصداق های بارز از فعالیت های خیرخواهانه وقف در کشورهای اسلامی از جامعه ایران اسلامی هستند. فرهنگ غنی اسلام، الهام بخش ارزش های نوع دوستی، تعاون و مشارکت داوطلبانه در فعالیت های مختلف معنوی و مادی است و خودگذشتگی از دارایی ها و اموال شخصی و اختصاص آن برای امور عام المنفعه و رفاه اجتماعی تحت لوای وقف، ویژگی منحصر به فرد کارگشایی اسلامی و کارآفرینی اجتماعی در کشورهای اسلامی است. در این مقاله با تأکید بر فرهنگ بومی، کارآفرینی بومی و کارآفرینی فرهنگی ضرورتی برای توسعه هر کشوری علی الخصوص در سطح فردی، بومی (محلی و منطقه ای) و ملی خواهد بود.کلیدواژه ها
وقف،کارآفرینی اجتماعی،کارآفرینی فرهنگی،کارآفرینی بومی،توسعه اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.