تربیت معنوی از دیدگاه امام خمینی (ره)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
- کد COI اختصاصی: ICH01_215
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4089
نویسندگان
استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده
تربیت به معنای شکوفا کردن استعدادهای بالقوه آدمی است. انسان که مرکب از دو جنبه جسم و روح است. کسی متعلق به عالم ماده و روحی برخاسته از منشأ الهی، که مهم ترین بخش وجودی انسان، را تشکیل می دهد و دارای بیشترین قدرت نفوذ در اعمال و رفتار او است. با توجه به این نکته، نیاز به تربیت معنوی هر چه بیشتر آشکار می شود. و تربیت معنوی، مفهوم تربیت یعنی توجه به جوهر انسان و شکوفا کردن استعدادهای بالقوه روحی وی در جهت انطباق با فطرت توحیدی که در آیات و روایات از آن یاد شده است. از این رو هدف اصلی تربیت اسلامی، تربیت روحی و معنوی انسان است. امام خمینی (ره) از بزرگ ترین مربیان و معلمان اخلاق فردی و اجتماعی است. ایشان تربیت را به تفکر جامع اسلام از انسان مبتنی دانسته و برداشت های فطری آدمی، به عنوان اساس تحولات معنوی، تأکید کرده است. امام خمینی (ره) انسان را هدف خلقت و دارای ابعاد مختلف می داند که دارای بعد معنوی عمیق است. بنابراین تربیت معنوی از نظر ایشان تربیتی است که می تواند انسان را به مبدأ آفرینش متصل سازد.کلیدواژه ها
انسان،تربیت معنوی،امام خمینی (ره)مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.