کیفیت زندگی و تاثیر آن در توسعه سکونتگاه های انسانی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
- کد COI اختصاصی: ICH01_210
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 895
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیای انسانی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه شهید بهشتی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران
چکیده
کیفیت زندگی واژه ای پیچیده چندبعدی و کیفی در رابطه با شرایط و وضعیت جمعیت ، در یک مقیاس جغرافیایی خاص (شهر، روستا، منطقه و محله و غیره) است. هدف مطالعات کیفیت زندگی و کاربرد آن، این است که مردم قادر به داشتن کیفیت زندگی مطلوب باشند و راه های رسیدن به این کیفیت زندگی را به ما نشان دهد. این پژوهش به روش توصیفی - تحلیلی می باشد نایب یافته ها حاکی از آن است که کیفیت زندگی مقوله ای پیچیده و چند بعدی است و توجه به آن حائز اهمیت بسیار است چرا که کیفیت زندگی می تواند رضایتمندی یا عدم رضایتمندی را در پی داشته باشد و زمانی که رضایتمندی افراد حاصل شود این مسئله می تواند باعث توسعه در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و کالبدی شود.همچنین مطالعات کیفیت زندگی می تواند به شناسایی نواحی مسئله دار، علل نارضایتی مردم، اولویت های شهروندان و روستاییان در زندگی، تأثیر ساختارهای اجتماعی - جمعیتی بر کیفیت زندگی، پایش و ارزیابی کارایی سیاست ها استراتژی ها در زمینه کیفیت زندگی کمک در نتیجه با توجه به اینکه مقوله کیفیت زندگی، ویژگی های کلی اجتماعی - اقتصادی محیط یک ناحیه را نشان می دهد، می تواند به عنوان ابزاری قدرتمند برای نظارت بر برنامه ریزی توسعه سکونتگاه های انسانی به کار گرفته شود و برایند نهایی توسعه باید منجر به بهبود وضعیت زندگی مردم گردد. رشد سریع شهرنشینی و شهر گرایی نیازمند توجه بیشتر به ابعاد شهر و شهروندان است که کیفیت زندگی از این امر مستثنی نیست. کیفیت زندگی واکنشی علیه توسعه تک بعدی و صرفاً کمی در عرصه برنامه ریزی و تلاش در راستای ارتقای شرایط زندگی و بهبود بخشیدن به بعد کیفی زندگی بشر است. مناسب ترین راه برای سنجش کیفیت زندگی شهری، استفاده هم زمان از شاخصه های عینی و ذهنی است و نادیده گرفتن هر یک از این شاخص ها مشکلاتی که در برنامه ریزی شهری به وجود می آورد.کلیدواژه ها
کیفیت زندگی،رضایتمندی،توسعه،شهر و روستامقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.