نقش سیاست های کلان اقتصادی(تعدیل ساختاری-خصوصی سازی) در توسعه فناوری کشورها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICH01_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1030
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد مینایی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

رضا سلامی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

سیاست خصوصی سازی در دهه های اخیر به طور چشمگیری توسط کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه پیگیری و اجرا شده است. موفقیت های متعاقب اجرای این سیاست، به در کشورهای توسعه یافته، کار اقتصادی کاملاً متمرکز دولتی و همچنین سیاست های سازمان های اقتصادی بین المللی از قبیل صندوق بین الملل پول و بانک جهانی موجب شده است و این سیاست به عنوان یکی از برنامه های اساسی اصلاح ساختار اقتصادی در اکثر کشورهای جهان و مخصوصاً کشورهای در حال توسعه به طور جدی پیگیری و اجرا شود. یکی از تأثیرات خصوصی سازی رشد و توسعه فناوری اطلاعات می باشد که این بالندگی را می توان در تجارت الکترونیک و کسب فناوری های جدید در بنگاه های اقتصادی کوچک و بزرگ مشاهده کرد و سرمایه گذاری مستقیم خارجی به عنوان یکی از راهکارهای مهم انتقال دانش و فناوری به کشورها می شود این امر نه تنها به توسعه فناوری کمک می کند بلکه باعث توسعه اقتصادی کشورها نیز می شود. دولت ها با مهیا کردن زیرساخت های خصوصی سازی و جذب سرمایه های خارجی می توانند به این امر دست یابند در این مقاله سعی شده با عنوان کردن مسائل خصوصی سازی با استفاده از مدل مفهومی سه شاخه ای و تاثیر آن در بخش های مختلف به تأثیر شگرف آن در توسعه فناوری بپردازد. با بررسی های به دست آمده نتیجه شد که خصوصی سازی زیرساخت توسعه فناوری هر کشور می باشد.

کلیدواژه ها

سیاست های اقتصادی،توسعه کشورها،خصوصی سازی،توسعه فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.