تعیین شاخص های سطح خوانایی گانینگ در محتوای کتاب هدیه های آسمانی سوم و چهارم ابتدایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICH01_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا صمدی فر

کارشناس آموزش ابتدایی،آموزش و پرورش استان البرز،ناحیه سه کرج

مریم یاوری

کارشناس آموزش ابتدایی،آموزش و پرورش استان البرز،ناحیه سه کرج

محمود میدانی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت آموزشی و عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان پردیس امیرکبیر البرز

چکیده

هدف از انجام این پژوهش، دستیابی به میزان سطح خوانایی کتاب های هدیه های آسمانی پایه های سوم و چهارم ابتدایی، بررسی تفاوت سطح خوانایی کتاب های سوم و چهارم ابتدایی از نظر تناسب با سطح سنی و درک و فهم دانش آموزان و مقایسه آنها با سطح توانایی خوانی دانش آموزان از نظر میزان تناسب متون است. انتخاب روش پژوهش بر اساس تحلیل محتوا و با استفاده از فرمول تعیین شاخص های سطح خوانایی گانینگ است. موضوع مورد مطالعه کتاب هدیه های آسمانی سوم ابتدایی شامل 21 درس در 109 صفحه و کتاب هدیه های آسمانی پایه چهارم ابتدایی در برگیرنده 19 درس در 118 صفحه است. یافته ها به دست آمده از این پژوهش نمایانگر آن است که در میزان سطح خوانایی بخش های اول و دوم کتاب سوم با بخش سوم تفاوت محسوسی وجود دارد. و هر سه بخش در سطحی بالاتر سطح توانایی دانش آموزان این پایه قرار دارد. و همچنین میان سطح خوانایی بخش های دوم و سوم کتاب چهارم با بخش اول تفاوت وجود دارد. و هر دو متن از نظر سطح خوانایی بالاتر از سطح توانایی دانش آموزان کلاس چهارم است. بنابراین هیچ یک از این دو کتاب متناسب با سطح سنی و درک و فهم دانش آموزان این دو مقطع تحصیلی نیست و دارای میزانی از درجه دشواری در خوانایی است.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا،سطح خوانایی،فرمول گانینگ،کتاب هدیه های آسمانی،دوره ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.