مزایا و معایب دورکاری از نظر کارکنان و کارفرما با تکیه بر فناوری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم انسانی با رویکرد بومی - اسلامی و با تاکید بر پژوهش های نوین
  • کد COI اختصاصی: ICH01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا همتی

هیات علمی مرکزتحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران

محمد قربانی

کرج ، موسسه آموزش عالی فارابی

چکیده

در عصر حاضر وظیفه اصلی سیستم های سازمانی مبتنی برفناوری، ایجاد ارتباط موثر کاهش هزینه ها صرفه جویی درزمان افزایش رضایت مشتریان استفاده ازسیستم های اداری بدون کاغذ و… است ارتباطات ازلحاظ اطلاعات تجاری و مدیریتی اهمیتی زیادی دارد و رمز بقای هرسازمان بستگی به تجهیز سازمان به ابزارهای رقابتی عصراطلاعات و ارتباطات یعنی سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات دارد رشد سریع فناوری اطلاعات دربهینه سازی مدیریت سازمانی کمک شایانی می کند مدیریت دورکاری شکلی ازمدیریت است که درآن کارمندان مدیران و ابزار درقسمت های مختلف با استفاده ازفنآوری اطلاعات یکپارچه خواهند شد.توسعه قابلیت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، موجب گسترش به کارگیری آن در موارد مختلف، همچون دورکاری شده است . تکنولوژی اطلاعات ابزار کمکی برای پیاده سازی این سبک کاری است اما برای موفقیت آن باید به عوامل دیگری نیز توجه کرد مانند سازمان، ماهیت شغل، شخصیت کارمندان، سبک زندگی، جنسیت و ... علاوه بر مزایایی که این شیوه کاری به همراه دارد پیامدهایی برای سازمان ، افراد و خانواده ها در پی دارد که باید به آنها توجه شود. هدف از این ارائه این مقاله بررسی مزایا و معایب دورکاری از نظر کارکنان و کارفرما با تکیه بر فناوری است که در این راستا ابتدا با نگاهی بر تاریخچه دورکاری و نحوه پذیرش آن به تعریف دورکاری پرداخته و با مروری بر جایگاه و اهمیت فناوری اطلاعات در شکل گیری دورکاری، مشاغل مناسب و نامناسب دورکاری بررسی و به مزایا ،معایب و چالشهایسازمانی، فردی، و اجتماعی دورکاری اشاره می گردد. در پایان با توجه به وضعیت زیر ساختهای دورکاری در ایران، ضمن ارائه چند توصیه وپیشنهاد انتقال هوشمند کارها بجای دورکاری ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

دورکاری ، فناوری اطلاعات ، مزایا، معایب ، چالش ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.