بررسی تاثیر روش های زراعی و شیمیایی بر کنترل علف های هرز دم روباهی و پیچک در لوبیا چیتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
  • کد COI اختصاصی: PULSES06_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه اسدالهی

مسئول اداره ترویج جهاد کشاورزی شهرستان ازنا

چکیده

به منظور بررسی تاثیر روش های زراعی و شیمیایی بر کنترل علف های هرز لوبیا چیتی آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپیلت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در بهار سال 1392 در مزرعه ای از مزارع توابع شهرستان شازند استان مرکزی اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل روش کاشت ( نم کاری و خشکه کاری )، فاصله ی روی ردیف کشت (10، 15 و 20 سانتی متر با فاصله بین تمام ردیف های 40 سانتی متر ) و نحوه کنترل با علف های هرز ( عدم مبارزه، استفاده از دو مرتبه وجین و استفاده از علف کش تری فلورالین به اضافه یک بار وجین ) بود. نتایج عملکرد دانه نشان داد تیمار استفاده از علف کش تری فلورالین به اضافه یک بار وجین با تیمار استفاده از دو مرحله وجین در یک گروه آماری قرار دارند. این موضوع نشان دهنده اهمیت وجین در زراعت لوبیاست. نتایج نشان داد بهترین تیمارهای ترکیبی علف کش و وجین بود به طوری که کمترین تعداد ( 12/07 ) و وزن خشک ( 17/9 گرم ) کل علف های هرز در 30 روز پس از سبز شدن لوبیا در تیمار نم کاری، فاصله روی ردیف 10 سانتی متر و استفاده از علفکش تری فلورالین به اضافه یک بار وجین مشاهده شد و همچنین کمترین تعداد ( 5/4 ) و وزن خشک ( 9/66 گرم ) کل علف های هرز در برآورد 60 روز پس از سبزشدن لوبیا درتیمار نم کاری، فاصله روی ردیف 20 سانتی متر و استفاده از علفکش تری فلورالین به اضافه یک بار وجین مشاهده شد.

کلیدواژه ها

کنترل علف های هرز، لوبیا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.