بررسی لاین های امید بخش جدید خلر در مزارع زارعین (On Farm)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
  • کد COI اختصاصی: PULSES06_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین آسترکی

محقق، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بروجرد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بروجرد، ایران

خشنود علیزاده

عضو هیئت علمی، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم

عزت الله نباتی

عضو هیئت علمی، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بروجرد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بروجرد، ایران

محمد حسنوند

عضو هیئت علمی، ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بروجرد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بروجرد، ایران

چکیده

دراین تحقیق چهار ژنوتیپ برتر و منتخب از آزمایشات سازگاری و خلر محلی کرمانشاه (شاهد) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در دو منطقه از استان لرستان ( دشت سیلاخور دورود و بروجرد ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. کاشت آزمایش در اوایل آذرماه بود و در دوران رشد و نمو علاوه بر مراقبت های معمول زراعی یادداشت برداری های لازم صورت گرفت. همچنین بررسی های آماری بر روی کلیه خصوصیات زراعی ، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه ژنوتیپ ها انجام گرفات. نتایج آنفارم دشت سیلاخور دورود نشان داد که لاین امید بخش Sel 450 با 1044/76 کیلوگرم عملکرد دانه برتری قابل ملاحظه ای نسبت به سایر ژنوتیپ ها و شاهد محلی کرمانشاه دارد. نتایج مرکز آموزش بروجرد نشان داد که لاین امید بخش Sel 473 بالاترین مقدار عملکرد تر را با مقدار 9533/3 کیلوگرم در هکتار دارد و همچنین بالاترین مقدار عملکرد خشک لاین امید بخش Sel 473 با 1600 کیلوگرم در هکتار را به خود اختصاص داد. لاین های جدید Sel 450 و Sel 473 با متوسط عملکرد دانه ، علوفه تر و علوفه خشک قابل توجه این توانایی را از خود نشان دادند که به عنوان ارقام جدید، جهت کشت پاییزه در منطقه لرستان مطرح گردند.

کلیدواژه ها

خلر، آنرارم، عملکرد بیولوژیک، لاین امید بخش، سازگاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.