بررسی اثرات پلیمر سوپرجاذب و کود زیستی ازتوباکتر بر خصوصیات کمی نخود رقم هاشم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
  • کد COI اختصاصی: PULSES06_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته مرادی نهاوندی

کارشتاس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

مسعود رفیعی

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران

قدرت اله شاهکرمی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

به منظور بررسی اثر سطوح کاربرد ماده سوپرجاذب و کود زیستی ازتوباکتر بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود رقم هاشم در شرایط دیم، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 93-1392 در منطقه الشتر اجرا شد. سوپرجاذب در چهار سطح شامل 0، 6، 8 و 12 کیلوگرم در هکتار و کود زیستی ازتوباکتر در دو سطح شامل عدم تلقیح ازتوباکتر تلقیح ازتوباکتر سطوح فاکتورها را تشکیل دادند. عملکرد دانه، ارتفاع بوته، طول غلاف، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد بیولوژیک، بهره وری بارش و شاخص برداشت اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که اثر متقابل سوپرجاذب و کود زیستی ازتوباکتر بر عملکرد و اجزای عملکرد معنی داری بود. بالاترین میزان عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک استفاده از سوپرجاذب به میزان 8 کیلوگرم در هکتار و تلقیح ازتوباکتر به ترتیب با میانگین 5131 کیلوگرم در هکتار و 8624 کیلوگرم در هکتار و پایین ترین عملکرد دانه و بیولوژیک استفاده از سوپرجاذب 6 کیلوگرم در هکتار و عدم تلقیح ازتوباکتر با میانگین 729/3 کیلوگرم در هکتار و 3039 کیلوگرم در هکتار بدست آمد. بالاترین بهره وری بارش با میانگین 3/883 کیلوگرم در مترمکعب با مصرف 8 کیلوگرم سوپرجاذب در هکتار و تلقیح ازتوباکتر و پایین ترین بهره وری بارش با میانگین 0/54 کیلوگرم در مترمکعب با مصرف 6 کیلوگرم سوپرجاذب در هکتار و عدم تلقیح ازتوباکتر بدست آمد. نتایج آزمایش نشان داد تاثیر سوپرجاذب توام با تلقیح ازتوباکتر بر صفات تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه و شاخص برداشت از لحاظ آماری معنی دار گردید.

کلیدواژه ها

نخود، رقم هاشم، سوپرجاذب، کودزیستی ازتوباکتر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.