بررسی اثر سطوح مختلف کود سولفات روی بر عملکرد علوفه خشک و ساختار مورفولوژیک روزنه در گونه های مختلف ماشک علوفه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
  • کد COI اختصاصی: PULSES06_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نورالله زیدی طولابی

دانشجوی کارشناسی ارشد علف های هرز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

سمیه دیرکوندی

کارشناس ارشد سیستماتیک گیاهی، دانشگاه الزهرا (س)

هما موسوی راد

کارشناس ارشد باغبانی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

احمدرضا رومیانی کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علف های هرز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان

چکیده

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود سولفات روی بر عملکرد علوفه خشک و ساختار مورفولوژیک روزنه در گونه های مختلف ماشک علوفه ای، آزمایشی به صورت دیم در سال زراعی 94-1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار بر روی 3 ماشک علوفه ای ( برگ پهن، معمولی و کرکدار ) و در 4 سطح کود سولفات روی شامل ( صفر، 20، 40 و 60 کیلوگرم در هکتار ) به صورت خاک کاربرد مورد مطالعه قرار گرفت. بیشترین و کمترین عملکرد علوفه ی خشک معادل 3452 و 1381 کیلوگرم در هکتار به ترتیب به تیمارهای ماشک برگ پهن و کرکدار با مصرف 60 کیلوگرم سولفات روی در هکتار تعلق داشت. بیشترین تعداد روزنه در سط روئین برگچه ها معادل 199/5 عدد در میلی متر مربع مربوط به تیمار ماشک کرکدار در سط کودی 20 کیلوگرم در هکتار و کمترین آن معادل 119/5 عدد در میلی متر مربع از ماشک معمولی در تیمار شاهد بدست آمد. بیشترین تعداد روزنه در سط زیرین برگچه ها معادل 371 عدد در میلی مترمربع مربوط به تیمار ماشک معمولی در سطح کودی 60 کیلوگرم در هکتار و کمترین آن معادل 73/57 عدد در میلی متر مربع از ماشک کرکدار در تیمار شاهد بدست آمد. در این آزمایش استفاده از کود سولفات روی اثر معنی داری بر عملکرد علوفه و خصوصیات مورفولوژیک روزنه های هوایی داشت. بر این اساس توصیه می شود جهت تولید بیشتر در ماشکها از کود سولفات روی استفاده گردد.

کلیدواژه ها

سولفات روی، ماشک، روزنه، روئین، زیرین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.