بررسی اثرات آبیاری تکمیلی و محلول پاشی بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود دیم (Cicer arietinum L ) در خرم آباد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی حبوبات ایران
  • کد COI اختصاصی: PULSES06_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 768
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز امرایی

دانشجوی دکترای تخصصی زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مسعود رفیعی

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم آباد، ایران

محمد سپهوند

مسئول مرکز جهاد کشاورزی بخش بیرانوند ( خرم آباد ) ، لرستان

هادی خاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

به منظور بررسی اثر زمان آبیاری تکمیلی و زمان محلول پاشی روی بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود دیم آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 93-92 در خرم آباد انجام گرفت. تیمارهای مورد بررسی شامل زمان آبیاری تکمیلی در چهار سطح ( عدم آبیاری ، آبیاری تکمیلی در مرحله گل دهی، آبیاری تکمیلی در مرحله غلاف دهی و آبیاری تکمیلی در هر دو مرحله غلاف دهی و گل دهی ) به عنوان کرت اصلی و زمان محلول پاشی با سولفات روی با غلظت دو در هزار در چهار سطح ( عدم محلول پاشی، محلول پاشی در مرحله رویشی، مرحله گل دهی و محلول پاشی در مرحله گلدهی و رویشی ) به عنوان کرت فرعی بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که آبیاری تکمیلی در هر دو مرحله غلاف دهی و گل دهی بالاترین عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، تعداد دانه در بوته و ارتفاع بوته را تولید کرد، به طوریکه وزن هزار دانه عکس العمل خاصی به آبیاری تکمیلی نشان نداد. واکنش عملکرد دانه و اجزای عملکرد به زمان محلول پاشی متفاوت بود. با توجه به نتایج بدست آمده از این آزمایش جهت بهبود ویژگی های رشد، حصول عملکرد مطلوب، محلول پاشی سولفات روی در مرحله رویشی، گل دهی و آبیاری تکمیلی در هر دو مرحله غلاف دهی و گل دهی در شرایط آب و هوایی خرم آباد و مناطق مشابه از نظر آب و هوایی بهترین نتیجه را خواهد داشت.

کلیدواژه ها

نخود، آبیاری تکمیلی، افزایش عملکرد، محلول پاشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.