مطالعه تطبیقی جایگاه دین در قانون اساسی ایران و ترکیه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس جهانی افق های نوین در علوم انسانی، آینده پژوهی و توانمند سازی
- کد COI اختصاصی: SCIENTIFIC01_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2154
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، گروه حقوق، زاهدان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، دانشکده حقوق و و علوم سیاسی، گروه حقوق، زاهدان
چکیده
قانون اساسی به عنوان عالی ترین سند حقوقی - سیاسی در هر جامعه سیاسی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است. زیرا آنان، ساختار و شکل حکومت، انواع نهادهای سیاسی و حقوق و آزادی های اساسی شهروندان را مشخص کرده، روابط متعادل دولتمردان و فرمان برداران و همچنین وظایف و تکالیف آنان را تعیین می کند. این پژوهش با عنوان مطالعه تطبیقی جایگاه دین در قانون اساسی ایران و ترکیه انجام شده است. این مطالعه با استفاده از روش توصیفی تحلیلی به این سؤال پاسخ می دهد که دین در اصول قانون اساسی ایران و ترکیه از چه جایگاهی برخوردار می باشد؟ یافته های مطالعه نشان می دهد که جایگاه دین در قانون اساسی ایران به صورت محوری بوده است اما در قانون اساسی ترکیه فقط به عنوان یک موضوع فرعی و به عنوان یکی از مذاهب قانونی کشور پذیرفته شده است. در قانون اساسی ترکیه مواد 14، 24 و 2 به موضوع دین می پردازد و آن را به طور مستقیم مورد تحلیل قرار می دهد و دادگاه عالی قانون اساسی ترکیه وظیفه صیانت از لائیک ماندن قوانین تصدیقی را برعهده دارد. شباهت قانون اساسی ترکیه با ایران را می توان در پذیرفته شدن تکمه مذهبی اسلام در هر دو قانون اساسی دید در غیر این صورت مبرهن است که قانون اساسی ترکیه با محوریت سکولار تفاوت های عمیقی با قانون اساسی ایران دارد.کلیدواژه ها
دین، قانون اساسی ترکیه، قانون اساسی ایران، جمهوریت، لائیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.