واکاوی و دریافت همسویی‏های مشترک معماری و موسیقی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی معماری، موسیقی، ادبیات
  • کد COI اختصاصی: CAML01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود حق لسان

عضو هیات علمی، گروه معماری، واحد ایلخچی، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلخچی

شادی محمد زاده سقطی

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

معماری و موسیقی دو عرصه‏ و هنر متفاوتی که توسط انسان خلق و درک می‏گردند و بعد خاصی از احساسات و ادراکات انسانی را مورد تأکید قرار می‏دهند که به‏عنوان تجلی بخش‏هایی از هنر روح آدمی دارای جلوه های جمالی و جلالی مشابهی در عرصه بروز و نمود می‏باشند. به طور کلی هنر موسیقی با پدیده شنوایی و در بعد زمان و نمود معماری با پدیده بینایی و در بعد مکانی معنادار می‏گردند. ولی هر دو هنر از وجوه متشابه فراوانی بهره برده اند و قواعد و اصول خاصی بر آنها حاکم است که در هر دو وجود دارند و می‏توانند به عنوان ابزارهایی در دست هنرمند حین آفرینش اثر هنری برای بیان و انتقال احساس و درک مشابه به کار روند. هدف از این پژوهش بازیابی رموز شکل گیری اثر معماری یا موسیقیایی و دریافت وجه تشابهات شان می باشد. بر این اساس وجوه اشتراک و همسویی‏های دو هنر معماری و موسیقی مورد بررسی قرار می‏گیرند که در این راستا، این مقاله با تکیه بر بررسی توصیفی تحلیلی، قصد دارد این واقعیت را روشن کند که اشتراکاتی به‏عنوان عامل پیوند معماری و موسیقی و نیز فصل مشترکی که اصول و مفاهیم از آن نشأت می‏گیرند بررسی می‏گردند. نتایج پژوهش نیز نشان از آن دارد که ابزارهاو اصولی چون نظم، هارمونی، سلسله مراتب وغیره می‏توانند به‏عنوان شاهدی در روند شکل‏گیری و توسعه ارائه گردند که بتوان با استفاده از این ابزارهای مشترک، دو عرصه هنری با بیان‏های متفاوتی به ظهور رساند.

کلیدواژه ها

معماری، موسیقی، اشتراکات، هنر، احساسات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.