گیاه پالایی فلزات سنگین به کمک باکتریهای افزایش دهنده رشد گیاهی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA02_502
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد صالح زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشگاه تبریز

هادی لطفی

کارشناس، گروه گیاهپزشکی، دانشکدهی فنی کشاورزی مراغه

ابوالفضل نرمانی

دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی، گروه گیاهپزشکی، دانشگاه تبریز

چکیده

فعالیتهای انسانی و توسعه صنایع ضایعات سمی را وارد آب، خاک و هوا کرده که این آلودگیها برای محیط زیست ورگانیسمهای زنده درون آب )گیاهان و جانوران و میکروارگانیسمها( مضر میباشند. امروزه آلودگی محیط زیست توسط فلزات سنگین مشکلات جدی برای سلامت انسان و جانداران ایجاد کرده است و در بسیاری از موارد باعث بروز سرطان در انسان میشوند. عناصری مثل جیوه ) Hg (، سرب ) Pb (، کادمیوم ) Cd (، مس ) Cu (، کرومیوم) Cr (، منگنز ) Mn (، روی( Zn ( و آلومینیوم ) Al (، البته برخی فلزات نظیر آرسنیک و آنتیموان از عناصر سمی محسوب میشوند. با توجه به اهمیتحفظ سلامت محی زیست و به تبع آن سلامت انسان، لازم هست تدابیری جدی در این زمینه اندیشیده شود. روشهای مختلفی برای زدایش این فلزات از محی وجود دارد. زیستپالایی یکی از بهترین و سالمترین روشهایی که امروزه موردتوجه محققین قرار گرفته است که تعامل و مشارکت موجوداتی مثل باکتریها، قارچها و البته گیاهان در این زمینه دیده میشود. میکروارگانیسمها به خصوص باکتریها راهکارهای مختلفی جهت مقاومت در برابر فلزات سینگین دارا هستندباکتریهای PGP به همراه گیاهان زیستپالا یک تکنولوژی ضروری برای حذف آلودگیهای فلزی در مقایسه با صدها روش دیگر فراهم ساختهاند. میکروارگانیسمهای ریزوسفر قادرند آلودگیهای آلی و غیرآلی ریزوسفر را تجزیه، شستشو و از دسترس گیاه خارج کنند و اثرات سمی فلزات را خنثی کننید. پیشیرفتهایی کیه در زمینیه بیوانفورماتیک و زیستشناسی سلولی و مولکولی صورت پذیرفته نوید بخش آیندهای روشن در رابطه با شناسایی ژنهای دخیل در زیستپالایی میکروارگانیسمها و انتقال این ژنها به گیاهان زیستپالا جهت افزایش بهره وری گیاهپالایی میباشد.

کلیدواژه ها

زیستپالایی، گیاهپالایی، فلزات سنگین، میکروارگانیسم، PGPs

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.