شناسایی راهکارهای بهبود وضعیت بازاریابی ذرت در استان ایلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA02_230
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 655
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفا فرخی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

علی علایی

کارشناس ارشد رشته مدیریت کشاورزی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

محمدباقر آرایش

استادیار و رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

چکیده

کشور ایران با دارا بودن تنوع آب و هوایی از مزیت نسبی در تولید بسیاری از محصولات زراعی برخوردار است و از جمله محصولات مهم و استراتژیک که وابستگی زیادی به خارج وجود دارد ذرت است که بیش از 05 درصد نیاز کشور از خارج تامینمی شود. در استان ایلام با وجود مناطق مستعد بخصوص در شهرستان های دهلران، مهران، دره شهر و چرداول امکان کشت و تولید آن وجود دارد اما مشکلات مربوط به بازاریابی و فروش این محصول از عوامل محدودکننده توسعه کشت این محصولمحسوب می شود که در این تحقیق؛ ضمن بررسی جوانب امر و وضعیت موجود در زمینه بازاریابی ذرت در استان ایلام به راهکارها و پیشنهاداتی جهت بهبود وضعیت بازاریابی و تسهیل تولید و توسعه کشت ذرت دست یافته و ارائه شده اند. در این تحقیق ضمن انجام مطالعات کتابخانه ای و جمع آوری یافته های قبلی؛ با تهیه پرسشنامه و توزیع و جمع آوری آن در بین کارشناسان و مدیران مرتیط با موضوع، به تعداد 50 نفر با استفاده از روش تحلیل عاملی نتایج حاصله مورد تجزیه و تحلیلقرار گرفت و نقش شش عامل: اقتصادی و مالی- فنی- ترویجی-حمایتی و پشتیبانی- فرهنگی و نگرشی – استراتژیکی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص گردید که در بسیاری از موارد نیاز به مداخله دولت و بخصوص وزارت جهاد کشاورزی است و هریک از عوامل مذکور دارای اثراتی در بهبود بازاریابی ذرت هستند که با استفاده بیشتر از طرفیت بخش خصوصی و کنترل واردات، اعطای تسهیلات کم بهره و خرید تضمینی و پرداخت به موقع بهای ذرت می توان به اهداف مورد نظر دست یافت.

کلیدواژه ها

شناسایی، راهکارها، بهبود وضعیت، بازاریابی ذرت، استان ایلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.