مطالعه کاربرد پرلیت جهت افزایش رطوبت خاک در مناطق خشک و نیمه خشک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: ICSDA02_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 789
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف ملکیان

مربی گروه کشاورزی ،دانشگاه پیام نور،تهران

چکیده

ایران کشوری با اقلیم عمدتاً گرم و خشک است. رشد سریع جمعیت مهمترین عامل کاهش سرانه آب تجدیدشونده کشور در قرن گذشته بوده است . با توجه به میزان منابع آب و سرانه مصرف، ایران از جمله کشورهایی است که در گروه کشورهای مواجه با کمبود فیزیکی آب قرار دارد .در این مطالعه ، برای بررسی تاثثیر کاربرد پرلیت در افزایش رطوبت خاک در ایستگاه حفاظت اب و خاک خواجه آبگیر لوزی شکل به ابعاد062 سانتیمتر احداثشده *062 که در انتهای هر سامانه چاله ای به عمق 02 سانتیمتر و به قطر 66 سانتیمتر در نظر گرفته ودر هرچاله نهال پسته کاشته شده است . با تیمارهای کوزه سفالی به ارتفاع 02 سانتیمتر و به قطر 02سانتیمتر ، مواد جاذب رطوبت پرلیت با مخلوط حجمی 0 0 0 ) پرلیت ماده آلی خاک ( – – - - و شاهد، بصورت طرح آزمایشی بلوکهای کامل تصادفی در کرتهای آزمایشی در سه تکرار اجرا شد. قبل از آمار برداری درابتدای هر سال از محل سامانه ها ، علفهای هرز را از بین برده و با غلطک دستی خاک سامانه کوبیده شده تا موجب افزایش ضریب رواناب گردد.آماربرداری ازمیزان رطوبت به مدت سه سال بوسیله دستگاه TDR از محل چاله ها انجام گرفت. همچنین PWP ، Fc و جرم مخصوص ظاهری هر تیمار با نمونه برداری از خاکها بهصورت دست نخورده جهت محاسبه آب قابل استفاده اندازه گیری گردید. بررسی نتایج داده ها و تجزیه آماری با نرم افزار SAS انجام و با آزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفت و در سالهای مختلف با احتمال 0 و 6درصد تیمار پرلیت در ماههای تر و خشک بهترین تیمار از لحاظ ماندگاری رطوبت محسوب می شود .با توجه به نتایج حاصل از میانگین رشد طولی و قطری نهالها که نشان می دهد رشد نهالها درتیمار پرلیت بیشتر از سایر تیمارها می باشد.

کلیدواژه ها

استحصال آب باران، پرلیت، ذخیره رطوبت خاک ، ، سامانه سطوح آبگیر ، ،پسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.