ارزیابی الگوهای طرحهای توسعه شهری و نقش آن در ایجاد و گسترش سکونتگاههای غیررسمی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی چالش ها و راهکارهای توسعه
- کد COI اختصاصی: KRESEARCH02_071
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 696
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه پیام نور
دانشجوی دکتری رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه محقق اردبیلی
مدرس دانشگاه پیام نور
چکیده
اصولا رشد سکونتگاه های غیررسمی و نامنظم و شکل گیری جزیره های فقر در حاشیه و درون شهرها به دلیل حذف اقشارکم درآمد از نظام برنامه ریزی ویا لحاظ نکردن آنها به صورت فعال و به عنوان گروه های هدف در در سیاستگذاری هاست.کارشناسان نیز معتقدند که دلیل اصلی به وجود آمدن سکونتگاه های غیرمجاز کاستیهای برنامه توسعه شهری است. در شهرکرمان نیز اسکان غیررسمی پدیده ایست که در پی و جود یک اقتصاد ناسالم و در کنار سایر عوامل بر مشکلات زیست محیطیو ناپایداری این کلان شهر افزوده است. حاصل مطالعات انجام شده نیز نشان میدهد که حل مشکلات اسکان غیررسمی تنهاصرف هزینه و بودجه نیست، بلکه نیازمند مدیریت بخردانه شهری برای سامان بخشی و آمادگی پذیرش اسکان کم درآمدها درشهر است، لذا در این مقاله سعی برآن است تا ضمن ارزیابی الگوهای توسعه فضایی، رویکرد این طرحها را در رابطه با ایجاد وگسترش سکونتگاه های غیررسمی شهر کرمان با تاکید بر جنوب این شهر و محله امام حسن عسگری ، بررسی نماییم. نتایجتحقیق نشانگر این است که طرحهای توسعه شهری نتوانسته اند در جهت اهداف خود موفق باشند، در نتیجه مشکلات ومسائل شهری رو به افزایش بوده و عدم تحقق اهداف طرحهای موصوف، ضربه ها و لطمه های شدیدی را بر پیکره جوامع شهریایران نموده است که گسترش اسکان غیررسمی را میتوان نمونه بارز آن به شمار آوردکلیدواژه ها
نظام برنامه ریزی، الگوهای توسعه فضایی، سکونتگاه های غیررسمی، جنوب کرمان، شهرک امام حسن عسکریمقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.