نگاهی به نقش زنان ایل قشقایی در حفظ ایل و زندگی عشایری و چشم انداز توریسم عشایری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چالش ها و راهکارهای توسعه
  • کد COI اختصاصی: KRESEARCH02_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه کیانی سلمی

عضو هیئت علمی گروه جغرافیا و اکوتوریسم دانشگاه کاشان

لیلا ابراهیمی

دانشجوی ارشد اکوتوریسم دانشگاه کاشان

چکیده

عشایر مردمانی هستند که معیشت آنها بر اساس کوچ نشینی و دامداری است و این نوع زندگی، شرایط روحی و خلق و خویخاص و همچنین مسئولیت ها و وظایفی را برای آنها بوجود آورده است. در این مقاله عشایر ایل قشقایی مورد نظر می باشد واز میان افراد ایل، زنان و نقش و فعالیت های روزانه آنها همچون بچه داری، بافت قالی و دیگر صنایع دستی، درست کردنتمام فرآورده های لبنی، هیزم آوردن، رنگ کردن نخ ها، ریسندگی و ... بررسی شده است. در اینجا با روش کتابخانه ای، بهجمع آوری مطالب یکسان در شرح و توصیف وظایف و فعالیت های زنان عشایر در ایل قشقایی پرداخته شده تا بصورت مفصلو کامل، نقش مهم و حیاتی آنان را در حفظ ایل و بقای آن، نشان دهد. با بررسی و بیان این نوع معیشت و اینکه ایران بهعنوان کشوری که در آن هنوز زندگی کوچ نشینی و ایلاتی به معنی اصیل آن در جریان است، می تواند بهترین گزینه و انگیزهبرای گردشگران داخلی و خارجی که دوستدار و علاقه مند به دیدن این نوع زندگی هستند، باشد

کلیدواژه ها

ایل قشقائی،توریسم عشایری، زندگی عشایری، نقش زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.