نقش آتشفشانها در توسعه ژئوتوریسم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی چالش ها و راهکارهای توسعه
  • کد COI اختصاصی: KRESEARCH02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 862
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شافعی

دانشجوی دکتری زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

امروزه آتشفشانها در سرتاسر جهان از پتانسیل بالایی در توسعه ژئوتوریسم برخوردارند. بسیاری از آتشفشانها غیرفعال و برخی فعال و نیمه فعال هستند. آتشفشانها در حین فعالیت و بعد از اتمام فعالیت دارای جاذبه های ژئوتوریسمی متعددی همچون چشمه های آبگرم، دریاچه، آبفشان و ... هستند. همین امر موجب شده تا برخی دولتها در این زمینه با برداشتن گامهای موثری همچون آموزش و اجرای تورهای مختلف باعث توسعه ژئوتوریسم و در نهایت رشد و شکوفایی اقتصاد کشور شوند. بررسی آتشفشانها در ایران نشان می دهد ایران دارای پنج آتشفشان دماوند، سبلان، تفتان، بزمان و سهند است که از این تعداد سه آتشفشان بزمان، تفتان و دماوند جز آتشفشانهای فعالمحسوب می شوند که هر کدام دارای جاذبه های ژئوتریسمی متعددی هستند. در این مقاله سعی شده تا معرفی جاذبه های مختلف ژئوتوریسمی آتشفشانها گام موثری در راستای توسعه ژئوتوریسم و در همین راستا گردشگری برداشته شود. گردشگری از عوامل اصلی توسعه پایدار در سطوح اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی است.

کلیدواژه ها

آتشفشان، توسعه، ژئوتوریسم، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.