تصویر شهر آینده در گذر سنت از مدرنیته
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR01_198
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2000
نویسندگان
دانشجوی ارشد فناوری معماری دانشگاه تهران
دانشجوی ارشد فناوری معماری دانشگاه تهران
چکیده
زندگی روزمره ورفتارهای انسان تابع فرهنگی است این فرهنگ حاصل جغرافیاست. برای به تصویر کشیدن شهر آینده به بررسی آهنگ تغییر جغرافیا و فرهنگ مردم توجه میشود که با نگریستن به جغرافیای فرهنگ ها، معماری شهری شکل میگیرد . در شرایطی که انسان نه به مثابه فرد بلکه عضوی از یک جامعه طبیعی در آن زندگی میکنند. برای پیش بینی شهرها ، بایستی که به گذشته نگریست و چارچوب اصلی فرآیند توسعه آن را کشف و مسائل رادر مسیر تحولشان دنبال کرد؛ با بازگشت به گذشته و شهرسازی ایرانی به الگوها ونمادهایی میرسیم که از طریق آنها با یک هویت وحدت گرا مواجه میشویم که نشان دهنده فرهنگ و هویت ایرانی مناسب با زمان پیشرو است. زوال تمدن ایرانی و هویت شهری با رشد و توسعه شهرنشینی ، همراه با آهنگ صعودی مهاجرت از روستاها به شهرها در طی مدت زمان کوتاهی چهره آنها دگرگون گشت و این فرآیند باعث شد منظر شهری دچار از هم گسیختگی بصری شده و شهر دیگر شکل مجموعه ای هماهنگ و یکپارچه نداشته باشد. برای رسیدن به تصویر شهر پایدار آینده ، طراحی باید پاسخگوی نیازهای انسان در ابعاد مختلف بوده ،تا منجر به شکل گیری رویکردهای پایداری در شهرسازی انسان گرا در مقیاس انسانی و بومی باشد نه در مقیاس ماشینی و نیاز های کارکردی. که از ارکان اصلی شهرسازی پایدار کیفیت گرایی،توجه به آینده و محیط زیست ومطابقت با اقلیم منطقه است که برای رسیدن به شهر پایدار آینده باید این ارکان را یافت و احیا کرد.رفتار انسان تابع فرهنگ است و فرهنگ خود نشات گرفته از جغرافیاست. از این روست که برای به تصویر کشیدن شهر آینده بررسی آهنگ تغییر جغرافیا و فرهنگ ضرورت میابد. با نگریستن به جغرافیای فرهنگ ها، معماری شهری شکل میگیرد . برای پیش بینی شهرها ، بایستی که به گذشته نگریست و چارچوب های اصلی فرآیند توسعه آن را کشف و سپس آن ها را در مسیر تحولشان دنبال کرد؛ با بازگشت به گذشته و مطالعه ی شهرسازی ایرانی به الگوها و نمادهایی میرسیم که ما را به شناخت یک هویت وحدت گرا رهنمون میسازند که نشان دهنده فرهنگ و هویت ایرانی مناسب با زمان پیشرو است. زوال فرهنگ و تمدن و به دنبال آن هویت شهر ایرانی با رشد و توسعه شهرنشینی ، همراه با آهنگ صعودی مهاجرت از روستاها به شهرها در طی مدت زمان کوتاهی چهره شهرها را دگرگون ساخت و این فرآیند باعث گردید منظر شهری دچار از هم گسیختگی بصری شده و دیگر به سان مجموعه ای هماهنگ، یکپارچه و چشم نواز جلوه ننماید. برای رسیدن به تصویر شهر پایدار آینده ، طراحی باید پاسخگوی نیازهای انسان در ابعاد مختلف بوده ،تا منتج به شکل گیری رویکردهای پایداری در شهرسازی در مقیاس انسانی و بومی باشد نه در مقیاس ماشینی و نیاز های کارکردی. چرا که از ارکان اصلی شهرسازی پایدار کیفیت گرایی،توجه به آینده و محیط زیست ومطابقت با اقلیم منطقه است که برای رسیدن به شهر پایدار آینده باید این ارکان را یافت و احیا کرد.کلیدواژه ها
شهر پایدار آینده، پاسخگوی نیازهای انسان ، فرآیند توسعه، هویت وحدت گرامقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.