اصول و معیارهای اولیه طراحی زیست راکتورهای کشت جلبک در صنعت ساختمان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR01_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1232
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، پردیس هنرهای زیبا
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، پردیس علوم
کارشناس ارشد تکنولوژی معماری دانشگاه تهران، پردیس هنرهای زیبا،
چکیده
جلبک ها به واسطه دریافت انرژی مورد نیاز خود از نور خورشید و چرخه فتوسنتز کارآمد ، به میزان قابل توجهی اثرات منفی محیط انسان ساخت را کاهش می دهند و در تولید 80 درصد مجموع اکسیژن روی زمین نقش دارند که آن ها را به یکی از مهم ترین موجودات زنده تبدیل می نماید. کشت جلبک ها موضوع نسبتاً جدید و خلاقانه ای است که فرآیندهای صنعتی چون «زیست راکتورها» تولید و تکثیر انبوه آن را ممکن می نماید که سامانه های آن دو دسته کلی حلقه باز و حلقه بسته می باشند. در سال های اخیر، طرح ها و ایده هایی جهت انتقال مفهوم زیست راکتورها از صنعت به حوزه ساختمان و شهر ارائه شده است که گواه تلاش هایی جهت ساخت بناهایی با حداقل مصرف انرژی و به صورت خودکفا است. انتقال و بیان این مفهوم در زبان معماری مستلزم تدوین معیارهایی است تا علاوه بر درنظرگرفتن شرایط بهینه رشد و کشت جلبک ها در زیست راکتورها منطبق با اصول حاکم بر طراحی و ساخت بنا باشد. از این رو مقاله حاضر با ارائه انواع سامانه های کشت جلبک و بیان مزایا و محدودیت های آن به اصول فنی اولیه طراحی و ساخت زیست راکتور با توجه به نیاز و هدف طرح پرداخته است و در ادامه با تعریف معیارهای اولیه، مفاهیمی چون اثر بصری، عملکردی و محیطی آن ها را در پوسته ساختمان به تفصیل بیان می داردکلیدواژه ها
زیست راکتور، معیارهای طراحی، ملزومات ساخت، پوسته ساختمانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.