روند ظهور دیکانستراکشن، از فلسفه تا معماری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR01_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4445
نویسندگان
گروه مهندسی شیمی، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران
گروه مهندسی شیمی، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران
گروه مهندسی شیمی، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران
گروه مهندسی شیمی، واحد ماهشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، ماهشهر، ایران
چکیده
اولین جنبش های ساختارشکنی در آمریکا و از طریق بخش نقد ادبیات که استراتژی های جدیدی را برای تفسیر متون ادبی مطرح می کرد بوجود آمده است. نظریه پردازان و متفکران بر این باورند که ژاک دریدا (فیلسوف الجزایری تبار فرانسوی) در مقیاس گسترده در زمینه های فلسفه، معماری، هنر و موسیقی نیز تاثیرات قابل ملاحظه ای داشته است؛ این تأثیرات گسترده باعث شده است که او (دریدا) جز لاینفکی از متن تئوری های ساختارشکنی باشد و لازمه کندوکاو در هر یک از زمینه های این جنبش، «شناخت تفکر و دیدگاه» او باشد. این تئوری ها در اواخر دهه 1980 میلادی به دست معمار سرشناس آمریکایی پیتر آیزنمن (معمار و تئوریسین مشهور آمریکایی) در قالب شیوه ای از معماری به دنیا معرفی شده است. افول معماری مدرن قرن بیستم زمینه ای را فراهم آورد که این سبک در مدت کوتاهی جایگاهی والا پیدا کرده و معماری معاصر غرب را دچار تغییرات و دگرگونی اساسی در فضا و کابد آن کند. ما نیز از طریق بیان دیدگاه های معماران و تئوریسین های صاحب نظر این زمینه و با پرداخت اطلاعات و برداشت های کتابخانه ای به شیوه ی توصیفی تحلیلی سعی بر آن داشتیم تا در راستای واکاوی این روند (ظهوردیکانستراکشن) و ریشه یابی و بررسی عوامل تأثیرگذار بر آن بپردازیم. در آخر نیز پیشنهاداتی برای انجام پژوهش هایی بصورت جزئی تر در خصوص تأثیرات دیکانستراکشن بر معماری سایر کشورها بویژه معماری ایران ارائه نموده ایمکلیدواژه ها
دیکانستراکشن، ژاک دریدا، فلسفه، معماری، پساساختارگراییمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.