استفاده از معماری پایدار جهت تسهیل و تشویق برای بهره بری استفاده کنندگان از شگفتیهای طبیعت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب مرتضوی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد

پرویز بیات

دکترای معماری، استادیار و عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد

چکیده

لزوم احداث ساختمان به صورت سبز و پایدار، تحول صنعتی انسان را از زندگی در طبیعت به زندگی در شهر کشانید. با پیشرفت فن آوری، الگوی زندگی دستخوش دگرگونی شد، به نحوی که انسان ها برای گرم کردن خود به جای پوشش بیشتر و استفاده از لباس های گرم، از سوخت های فسیلی به عنوان گرم کننده استفاده نمودند. بادگیرها، سایبان ها و نورگیرها در ساختمان جای خود را به تاسیسات گرمایشی و سرمایشی دادند. به این ترتیب تکنولوژی آسایش و راحتی روزافزونی را برای انسان فراهم کرده است. درنتیجه هجوم شهرنشینی بسیاری از زمین های طبیعی و جنگل ها دستخوش تغییرات شده است. برای تردد، ساخت و ساز، سرمایش و گرمایش مصرف انرژی افزایش یافته و در نتیجه آلودگی هوا و آلودگی صوتی بیشتر شده است. شهرها انرژی را مصرف کرده و به جای آن زباله و آلودگی ایجاد می کنند. درنتیجه پیشرفت صنعت نیاز به بهره برداری از منابع طبیعی نیز بیشتر شده و به نحوی که بهره برداری غیرمنطقی از منابع طبیعی منجر به نابودی آنها می شود. برای ادامه زندگی در این چرخه احتیاج انسان به انرژی بیشتر شده ولی اکنون در مرحله ای قرار داریم که منابع انرژی رو به اتمام هستند. با این نگرش و لزوم کاهش مشکلات، ایجاد ساختمان های سبز و در عین حال پایدار با توجه به مشکلات زیست محیطی که وجود دارد برجسته می شود. بنابراین در این تحقیق سعی شده است با بررسی مطالعات و تحقیقات انجام شده، توانایی بخشیدن به سفر با کمک معماری سبز را انجام دهیم همچنین با استفاده از معماری پایدار تشویقی برای بهره بری استفاده کنندگان از شگفتی های طبیعت باشیم

کلیدواژه ها

بهره بری، شگفتی های طبیعت، معماری پایدار، معماری سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.