کاربرد مکتب روانشناسی عمقی در روشهای طراحی معماری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2238
نویسندگان
دانشجوی مقطع ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد ،ایران
استادیار گروه معماری دانشکده هنر ومعماری ،دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران
چکیده
این پژوهش سعی دارد با شناختی نو از روانشناسی عمقی و محیطی به تبیین شاخص های تعیین کننده مکتب روانشناسی عمقی در روشهای طراحی معماری بپردازد.با ایجاد شهرهای جدید یا حاشیه شهری به منظور پاسخگویی به نیازهایی مانند جذب سرریز جمعیتی، تامین مسکن و بسیاری از عوامل دیگر صورت می گیرد، اما به خاستگاه آنها در فرآیند توسعه از دیدگاه برنامه ریزی و طراحی معماری و طرح ریزی محیطی توجهی نمی شود. با توجه به ناهنجاری های اجتماعی در جوامع امروزی بررسی میزان احساس امنیت اجتماعی و عوامل موثر بر آن ضروری بوده که یکی از اصلی ترین موارد روشهای طراحی معماری است. مقاله مزبور همچنین توجه خود را به معرفی مفاهیمی در روان شناسی محیطی چون ادراک محیطی، مقر رفتاری، هرم نیازهای مازلو، نیازهای انسان، توانش های محیطی و معنای محیط که می توانند اهمیت ویژه ای برای طراحان محیطی داشته باشد معطوف ساخته است.نواحی حاشیه نشین کشور با عنوان سکونتگاه هایی که جمعیت زیادی از افراد را در خود جای می دهند، بستر جرم زایی را نیز فراهم آورده اند. این پژوهش به روش کیفی و از طریق مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی(مصاحبه، مشاهده و کروکی) و از مطالعه و پایان نامه های مرتبط صورت گرفته است.کلیدواژه ها
شهرنشینی، طراحی معماری، روانشناسی عمقی، یونگ، روانشناسی محیطیمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.