رویکرد منطقه گرایی، عامل موفقیت گردشگری شهری به منظور جذب توریسم

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTUREUR01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حمیدی نکو

کارشناسی ارشد معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان

نازنین میدانچی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان

نگار میدانچی

کارشناسی ارشد معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان

چکیده

گردشگری شهری، صنعتی که امروزه به عنوان یکی از مهم ترین صنایع جهان شناخته می شود، نه تنها از لحاظ اقتصادی بلکه به دلیل معرفی و شناساندن تاریخ و فرهنگ شهرهای مختلف، مطرح است. این امر به دلیل دارا بودن پتانسیل های بسیار و انوع مختلف می تواند گزینه ای مناسب برای توسعه و طراحی شهرهای انسان گرا، منطقه گرا وافزایش مطلوبیت شهری باشد. اما امروزه انتخاب رویکرد مناسب برای این صنعت از چالش های مهمی است که در عرصه گردشگری مطرح شده است.در این میان رویکرد منطقه گرایی به شهر با توجه به ماهیت منطقه و توجه به ابعاد مختلف، زمانی- مکانی، تمدنی، تاریخی و عینی- ذهنی به صورت همزمان در شهر، بستر مناسبی است که می تواند بسیاری از نیازهای گردشگری شهری را فراهم کرده و سبب جذب توریست شده و این صنعت را در نیل به اهدافش یاری رساند.این پژوهش در تلاش است با بررسی مشخصه های منطقه شهری به عنوان رویکرد منطقه گرایی به شهر و شناسایی گردشگری موفق که می تواند در جذب توریسم تأثیرگذار باشد، نقش رویکرد منطقه گرایی در موفقیت گردشگری شهری را بررسی کرده و مشخص کند این رویکرد با وجود نوین بودن، به دلیل برخورداری از ویژگی های منحصر به فرد نه تنها باعث ادراک صحیح گردشگران از شهر و توفیق گردشگری می شود، بلکه جذب توریسم و تعاملات میان شهروندان و آنان را نیز موجب خواهد شد.

کلیدواژه ها

رویکرد منطقه گرایی، گردشگری شهری، توریسم، موفقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.