تحلیلی بر مدل های ارزیابی آسیب پذیری شهرها در برابر مخاطرات طبیعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ابزار و تکنیکهای مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MANAGTOOLS02_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 507
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدسیه سامانی

دانشجوی دکترا، شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ایران

محمود رحیمی

استادیار، جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ایران

چکیده

به دلیل شدت یافتن روند گسترش شهرها و تمرکز جمعیت و سرمایه در آنها، اهمیت خطر زلزله در کشور ما بیشتر شده است. شناسایی میزان آسیب پذیری اجرا و عناصر شهری با استفاده از مدل ها و روش های موجود اولین گام در زمینه تبیین روش های کاهش آسیب پذیری شهرها است. به عبارت دیگر تبیین مدل و الگوریتیم که به وسیله آن بتوان به تحلیل و ارزیابی آسیب پذیری شهر در برابر زلزله پرداخت، دارای اهمیت و فواید زیادی است، که علاوه بر این که سبب پیش بینی خسارات و تلفات انسانی می شود، موجب می شود که: اقدامات لازم برای کاهش آسیب پذیری در برابر زلزله صورت گیرد که دارای اهمیت زیادی برای واکنش های اضطراری و مدیریت برنامه ریزی بحران است. هدف اصلی در این تحقیق، تعیین چارچوبی از تکنیک های مورد استفاده در ارزیابی آسیب پذیری شهرها در برابر زلزله می باشد. در این مطالعه، مزایا، معایب، ویژگی ها و کاربرد روش های ارزیابی آسیب پذیری شهرها در برابر زلزله بررسی و سپس بر اساس پزوهش های کتابخانه ای، معیارهایی کلی جهت مقایسه روش ها درنظر گرفته شدند و نهایتاً روش های مذکور بر اساس معیارها و با توجه به نتایج حاصله بررسی شدند. نتایج مطالعه حاکی از آن است که روش hazus از کارایی و قابلیت بیشتری در ارزیابی آسیب پذیری شهرها در برابر زلزله برخوردار می باشد.

کلیدواژه ها

تاب آوری، تکنیک های ارزیابی آسیب پذیری، HAZUS ، مخاطرات طبیعی، زلزله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.