تحلیل ناوبری با استفاده از ایستگاه های زمینی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی ناوبری
  • کد COI اختصاصی: TNNC01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 710
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی یادگاری

دانشکده کنترل دانشگاه صنعتی سهند

ناصر رئوف

دانشکده هوافضای دانشگاه صنعتی شریف

آرش قشقایی

دانشکده هوافضای دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

هدف اصلی این مقاله، بررسی الگوریتم و نگارش روابطی است که قابلیت یافتن موقعیت لحظه ای یک وسیله نقلیه هوایی را با استفاده از چندین ایستگاه زمینی انجام می دهد. موقعیت وسیله به کمک ارسال و دریافت امواج رادیویی انجام می شود. این نوع ناوبری در مقایسه با ناوبری اینرسی، یکی از دقیق ترین روش های ناوبری می باشد چرا که در این نوع ناوبری رشد خطا وجود ندارد و مقدار خطای ناوبری با زمان ثابت است. یکی از چالشهای اصلی در ناوبری رادیویی حل معادلات غیر خطی تعیین موقعیت می باشد که می بایست به صورت برخط حل شوند. برای حل این معادلات روشهای مختلفی در مراجع ارائه شده است که هرکدام دارای محاسن و معایبی می باشد. در این مقاله، روش مثلث بندی که از روش های اصلی موقعیت یابی می باشد با جزئیات کامل همراه با الگوریتم آن که با دقت مناسب و با ارائه تکنیکی خاص به محاسبه موقعیت در معادلات غیرخطی می پردازد، ارائه می شود. الگوریتم نیوتون- رافسون جهت مقایسه دقت و سرعت حل معادلات غیرخطی نسبت به روش مثلث بندی مورد استفاده قرار گرفته است و در نهایت نتایج این دو روش که بر روی مسیری نامی استفاده شده اند با یکدیگر مقایسه می شوند. نتایج شبیه سازی، برتری نسبی روش مثلث بندی را نسبت به روش نیوتون- رافسون نشان می دهد.

کلیدواژه ها

ناوبری رادیویی، موقعیت یابی، مثلث بندی، ناوبری، نیوتون- رافسون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.