مکانیزیم سیاست پناهندگی، مفهومی حقوق بشری یا کالبدشکافی سیاسی در روند کار دولت ها
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: HPSCONF02_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 670
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و حقوق جزاء (دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه)
چکیده
بعد از پایان جنگ جهانی دوم مساله پناهندگی یکی از مسائل مهم اجتماعی و سیاسی در سطح بین المللی شد و روز به روز ابعاد گسترده تری به خود گرفت. هر کس که بنا به عمل نژادی یا مذهبی یا ملیتی یا عضویت در گروه های سیاسی یا اجتماعی جان و یا حقوق پناهندگی بنیادین خود را در مخاطره بیند حق دارد به کشور دیگری پناه برد و این حق یعنی جز حقوقی است که در اعلامیه جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده است هر پناهنده علاوه بر آن که طالب امینت جانی است باید بتواند احتیاجات اولیه خود و خانواده اش را مرتفع سازد و از این روز زیستن در کشوری که با ثبات سیاسی بیشتر و استفاده از مزایای رفاهی آن رویای هر پناهنده ای است. در رابطه با پناهندگی سیاسی عملکرد دوگانه دولتها کاملأ محسوس می باشد چرا که اعطای پناهندگی سیاسی همواره تابع منافع ملی و نوع رابطه میان کشورها بوده است. که البته این عملکرد هم ثابت نبوده و متناسب با رابطه موجود میان دولتها متغییر بوده است. چنانکه می بینیم گرچه بلوک شرق و غرب به معنی گذشته خود دیگر وجود ندارد اما هرگاه شخصی بخاطر مسائل امنیت ملی تحت پیگرد باشد به کشورهایی که از نظر منافع راهبردی اختلاف دارند پناهنده می شود و بعبارتی این وضعیت تبدیل به یک رویه شده است.پناهندگی سیاسی بعدی را در بر گیرد که مشخص نماید هدف فرد از پناهدنده شدن به کشور خاص چیست و آرمان وی را با سیاست های حقوق بشری باید به رسمیت شناخت تا بتوان در جهان آمال یک جامعه مدنی را به سوق اهداف حقوق بشری در آوردکلیدواژه ها
پناهندگی، پناهنده، پناهندگی سیاسی، پناهنده سیاسیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.