بررسی تاثیر مواد افزودنی پوزولانی بر بتن و ناحیه انتقال مرزی (ITZ)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی طراحی نوین مهندسی با رویکرد توسعه پایدار و حفظ محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: INCMED01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

علی پوراربابی

عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زابل

چکیده

درطی قرن گذشته بتن به عنوان مهمترین مصالح ساختمانی و به دلیل ویژگیها و خواص مدید آن از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است .در طی سالهای اخیر همواره افزودنیهای فراوانی برای بهبود خواص بتن به مهندسان معرفی گردیده اند از مهمترین و مفیدترین این افزودنیها پوزولانهای میکروسیلیس و نانوسیلیس هستند. این افزودنیها با تاثیر بر ریزساختار بتن و بهسازی آن باعث به تاخیر افتادن رخداد میکرو ترک ها بخصوص در نواحی انتقال مرزی( ITZ) می گردند. ناحیه انتقال مرزی مهمترین قسمت در شکست بتن می باشد که بیشتر ترکها از آن آغاز می گردند این ناحیه شامل مرز سنگدانه است که خصوصیات آن اثر مستقیم در مقاومت بتن می باشد.در این تحقیق تلاش گردیده است تا اثر افزودنی های پوزولانی فوق بر بتن و ناحیه انتقال مرزی مورد بررسی قرار گیرد .جهت انجام این امر نمونه های بتنی حاوی 2 تا 12 درصد میکروسیلیس ،0.25 تا 2 درصد نانوسیلیس در سنین مختلف و با نسبت های مختلف آب به سیمان از 40 تا 50 درصد ساخته شدند. این نمونه ها به زیر میکروسکوپ الکترونی روبشی(SEM) قرار داده شده و در آنها ناحیه انتقال مرزی پیدا گردید و به بررسی ناحیه انتقال مرزی پرداخته شد. همچنین برای تکمیل کار به بررسی خواص مکانیکی و دوامی بتنهای حاوی نانو سیلیس و میکروسیلیس با آزمایشهایی مانند مقاومت فشاری، نفوذ و جذب آب، بتن پرداخته شده است .

کلیدواژه ها

نانوسیلیس،میکروسیلیس،ITZ،SEM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.