ارزیابی اثر حلال های فرا زودگداز بر پایه کولین کلراید و گلیسرول بر آنزیم آلفاآمیلاز ترموفیل BLA

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_448
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 760
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده حدادی

دانشجوی - کارشناسی ارشد بیوشیمی، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران

خسرو خواجه

استاد - بیوشیمی، گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران

اکبر حیدری

استاد - شیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران

بهاره دبیرمنش

استادیار بیوشیمی، - گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران

چکیده

آلفا آمیلاز یک آنزیم خارج سلولی و یکی از آنزیم های صنعتی مهم می باشد که در صنایع غذایی، نشاسته، تولید شوینده ها، تولید گلوکز، نساجی،الکل سازی، دارویی و کاغذ سازی کاربرد فراوان دارد. باسیلوس ها، از مهم ترین میکروارگانیسم های تولید کننده آمیلاز و پروتئاز می باشند. بنابراین بالا بردن پایداری این آنزیم باعث کاربرد گسترده تر آن در حوزه های مختلف می شود. یکی از روش هایی که برای پایدار کردن این آنزیم در این تحقیق بررسی شده است، استفاده از حلالهای فرا زودگداز می باشد. حلال های فرا زودگداز از نمک آلی همراه با یک دهنده هیدروژن ساخته می شود که به سبب آن، پیوندهای هیدروژنی درون مولکولی باعث کاهش نقطه ذوب آن نسبت به هر یک از ترکیبات سازنده می باشد . حلال مورد استفاده شامل گلیسرول و کولین کلراید با نسبت ( 1:1 ) به عنوان حلال فرا زودگداز استفاده شده است. در این مطالعه ابتدا فعالیت آلفا آمیلاز ترموفیل (حاصل از BLA, Bacillas licheniformis α-amylase) و اثرات حلال فرا زودگداز 35-0% بررسی شده است. نتایج نشان داد که آنزیم ترموفیل در حلال مقاومت بیشتری از خود نشان داده است و در دمای 70 درجه سانتیگراد پایداری بیشتری داشته است. حلالهای فرا زودگداز انحلالپذیری سوبستراهای آنزیم آلفا آمیلاز را افزایش می دهند. به همین دلیل این مایعات می توانند محیطی مناسب جهت فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز باشد . با توجه بهاینکه تاکنون در مورد فعالیت و پایداری آنزیم آلفا آمیلاز در این مایعات گزارشی در دسترس نبود، در این پژوهش فعالیت، پایداری دمایی و ساختار آنزیم آلفا آمیلاز در حضور و عدم حضور حلالهای فرا زودگداز بررسی شد.

کلیدواژه ها

آلفا آمیلاز، حلال های فرا زودگداز، پایداری دمایی، باسیلوس لیکنی فورمیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.