بررسی عوامل موثر در بهبود راندمان و مطالعه اثر تابش خورشید در کولر هایهوایی پالایشگاه گاز فجر جم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_347
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حشمت اله حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

رضا سامیان

دکترای مهندسی مکانیک و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

با توسعه روز افزون صنایع و بحران انرژی، استفاده از مبدل های حرارتی به عنوان یکی از مهمترین سیستم های بازیاب حرارت افزایش یافته است. در این میان، مبدلهای هوایی با توجه به ویژگیهای منحصر به فردشان از جایگاه ویژهای برخوردار هستند. عدم نیاز به آب و آلایندگی بسیار پایین دو مورد از مهمترین ویژگی های آنها میباشد. یکی از مباحث مطرح شده در خصوص این دسته از مبدلها، بحث بهبود راندمان و بازدهی آنها است. در این مقاله به بررسی عوامل تاثیر گذار در بهبود راندمان این مبدلهاپرداخته شده است. مساله مورد بحث، مبدلهای هوایی موجود در واحد سرمایش از پالایشگاه فجر جم میباشد که وظیفه خنک کردن روغن توربین های گازی را بر عهده دارد. برای این کار از دو نرمافزار اسپن و فلوئنت استفاده شده است. نخست صحت مدل سازی با مقایسه داده های ثبت شده در واحد عملیات پالایشگاه بررسی و پس از اطمینان از اعتبار آن، در بخش اول پس از شبیهسازی مبدل موجود، اثر تغییر در دبی هوای ورودی، تراکم پره روی لوله و تعداد لوله های انتقال دهنده روغن مورد بحث قرارگرفتهاند. نتایج حاکی از این موضوع است که افزایش در هر یک از پارامترهای مذکور می تواند روی دمای سیال خروجی تاثیر مثبت داشته و راندمان حرارتی سیستم را بهبود ببخشد. در بخش دوم اثر وجود بار حرارتی حاصل از خورشید روی سیستم مورد بحث قرار گرفته است. نتایج این قسمت نیز نشان می دهد که حذف این بار حرارتی می تواند تا حدود 9 درصد دمای سیال خروجی را کاهش داده، راندمان را بالا ببرد

کلیدواژه ها

مبدلهای حرارتی هوایی، بهبود راندمان، اثر بار تابشی، Aspen ، Fluent

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.