موقعیتیابی سهبعدی درون ساختمانی با استفاده از سامانههای مخابرات نور مرئی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 577
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین حاجیحسینی گزستانی

آزمایشگاه رادیوآگاه، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

اکبر درگاهی

دانشکده مهندسی برق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

سیدعلی قرشی

آزمایشگاه رادیوآگاه، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایرانپژوهشکده فضای مجازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

با توجه به افزایش استفاده از طیف فرکانسی و محدودیتهای طیفی، انتظار میرود مخابرات نوری به طور گسترده در سامانههای جدید استفاده شود. مخابرات نور مرئی یکی از شاخههایی است که در سالیان اخیر مورد توجه قرار گرفته و یکی از مهمترین کاربردهای آن موقعیتیابی درون ساختمانی است، زیرا درون ساختمان نمیتوان به خوبی از سامانه موقعیتیابی جهانی استفاده کرد و استفاده از سامانههای نوری به عنوان جایگزین روش مناسبی است. در این مقاله یک روش برای موقعیتیابی درون ساختمانیارائه میشود که فقط به اتصال گیرنده و فرستندههای نوری وابسته است. در این روش پیشنهادی با استفاده از پهنای میدان نوری، زاویهی سیگنال دریافتی در گیرنده تخمین زده میشود و با استفاده از تخمینزنندهی حداقل مربعات، موقعیت گیرنده تعیین میشود. نتایج شبیهسازیها نشان میدهد که با استفاده از چهار دستگاه دسترسی نوری میتوان موقعیت یک گیرندهی مخابرات نور مرئی را در یک فضای سه بعدی با خطایی در حدود 0/6 متر تخمین زد.

کلیدواژه ها

موقعیت یابی، مخابرات نور مرئی، تخمینزنندهی حداقل مربعات، مخابرات نوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.