بررسی میزان استقبال کشاورزان برای استفاده از شالی کوبهای مدرن و تاثیر آن برتلفات عملکرد دو رقم برنج در شمال خوزستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF01_172
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهران زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

امین قماشی

کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

چکیده

توسعه کشاورزی فرایندی است که عوامل تغییرپذیری مانند شرایط محیطی، عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... بر آن تاثیر می گذارند. بخشی از این تغییرپذیری حاصل بکارگیری تکنولوژی در زمینه تولید محصولات کشاورزی است که از آن جمله می توان به مکانیزاسیون (تکنولوژی ماشینی) اشاره نمود. به طور کلی مکانیزاسیون مجموعه ای از علوم و فنون کاربردی است که مطالعه، شناخت و بکارگیری انواع ماشین و نیروی محرکه را در مراحل مختلف تولید و فرآوری محصولات کشاورزی شامل میشود و این مجموعه علوم و فنون کاربردی با توجه به ابعاد فنی، اقتصادی و اجتماعی بکار گرفته می شود. به منظور بررسی میزان استقبال کشاورزان برای استفاده از شالی کوبهای مدرن و تاثیر آن بر تلفات عملکرد دو رقم برنج در شمال خوزستان آزمایشی در شهرستان دزفول انجام شد. در این تحقیق دستگاه های شالی کوبی موجود در منطقه خوزستان از نظر تلفات عملکرد مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. در این آزمایش دستگاه های سنتی با دستگاه های مدرن مقایسه گردید. جامعه آماری شامل تمامی دستگاههای شالی کوبی موجود در منطقه خوزستان بود. از نظر تلفات عملکرد (درصد ریزش) بین دو نوع رقم برنج عنبربو و نجفی نشان داد که دو نوع برنج بررسی شده بر اساس آماره T2 تفاوت معنی داری نداشتند. از نظر تلفات عملکرد(درصد ریزش) بین دو نوع شالیکوب مدرن و سنتی در برنج عنبربو و نجفی نشان داد که دو نوع شالیکوب بررسی شده بر اساس آماره T2 تفاوت معنی داری در سطح 5 درصد داشتند و درصد تلفات در شالیکوبی مدرن کمتر از سنتی بود.

کلیدواژه ها

برنج، تلفات عملکرد، شالی کوبی، عنبربو، نجفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.